commons.wikimedia/Adrian Grycuk
Savet Evrope

Nemački novinar Mihael Martens, pozivajući se na pouzdane izvore, kaže da će Kosovo vrlo brzo krenuti u proces učlanjenja u Savet Evrope.

Martens je na Tviteru objavio da su šanse Kosova za prijem povećane, nakon istupanja Rusije iz Saveta Evrope.

“Rusija van, Kosovo unutra? Neki pouzdani izvori potvrđuju da će Kosovo ‘vrlo brzo’ pokrenuti proces da postane punopravna država članica u Savetu Evrope. Matematički i politički gledano šanse za uspeh su dobre”, istakao je Martens.

Savet Evrope je 25. februara, dan nakon početka ruske invazije na Ukrajinu, odlučio da suspenduje Rusiju kao državu članicu. Rusija se iz te organizacije povukla 10. marta, a nekoliko dana kasnije Komitet ministara Saveta Evrope odlučio je na vanrednoj sednici da Ruska Federacija prestaje da bude članica te organizacije.

4 COMMENTS

  1. Ova opasna partija šaha jako brzo odigrana šta se dešava odjednom Kosovo dobija veliku podršku od sviju strana učlanjenje ko puno pravni član u SAVETU EVROP i MEĐUNARODNE INSTITUCIJE posle krenuče Priznanja Nezavisnosti od države koji to nisu uradili pa učlanjenje u UNESKO i ITERPOL pa NATO nekada dočiče red do UN stolice nešto ovde smrdi na veliku kocku zapada.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here