commons.wikimedia.org/Stefan Schmerold

Poslanik parlamentarne grupe AFD u Bundestagu Hansjorg Miler rekao je, u intervjuu za današnje Novosti, da je priznanjem Kosova zanemareno međunarodno pravo, koje je otvorilo, kako kaže, vrata paklu.

– Zatvorimo pakao i vratimo se pravu, vratimo Kosovo pod rezoluciju Saveta bezbednosti – rekao je Miler.

Iako je, kaže Miler, većina zemalja članica EU, među kojima je i Nemačka, priznala nezavisnost Kosova, ono je prema Rezoluciji 1244, pokrajina sa značajnom autonomijom unutar Srbije.

Prema njegovim rečima, povratak pitanja KiM “pod kapu” svetske organizacije jedino je ispravno i pošteno rešenje i prema UN i prema Helsinškom dokumentu.

Poslanik opozicione desničarske stranke, Miler, osuđuje agresiju NATO na SRJ 1999. godine i ističe da bi pravo mesto Balkana u politici Berlina bilo “pošteno partnerstvo, sa šansom za razvoj balkanskih država”.

Ali, kako Miler navodi, Brisel i Berlin slepo slede američku politiku, koja, dodaje on, ide za svojim interesima.

Upitan kakvu poruku Berlin šalje kada Ramuša Haradinaja dočekuje uz najviše državne počasti, Miler kaže da Berlinu nedostaje potrebna kompetencija za slanje pravih signala.

Zbog ekonomskog razloga Miler kaže da nije za ulazak Srbije u EU, jer, kako smatra, svaka siromašnija zemlja želi da se priključi Uniji, sa perspektivom da iskoristi nemačka sredstva, a, ističe Miler, snaga nemačkog poreznika je “već iscrpljena”.

– Sa političke tačke gledišta, zavidim Srbiji jer nije američka kolonija već ponosna država – rekao je Miler za Novosti.

6 COMMENTS

  1. Јооооооооој! Кад Шваба извали неку похвалу Србима о томе треба добро размислити пре него што се запише.

  2. ovome svaka cast prava istina o srbiji i srpskom narodu i srpskom kosovu kad tad ce istine doci za 100 , neka i vise godina ali manjina albanska na srpskom kosovu ce sigurno zauvek nestati turci u srpskoj zemlji kosovu bili 500 godina i ne treba zaboraviti nikad i bude svakoj glavi srbina ma gde bili i nalazili da ,,lji narod albanci u srpskoj zemlji kosovu su manjina i uvek ce biti manjina i nikada albanski narod albanska drzava zna se gde im je njihova drzava albanija i to znaju ameri zajedno sa ostalima zlikovcima koji su okupirali srpsku zemlju ali istine ce biti kad tad pa cemo videti tudjim ledjima hvalice li se ….ari ili ne ali sigurno ne jer ce istine biti uraaaaa zivela SSSRRRBBBIIIJJJAAAA

  3. Eto Švaba desničar se izjašnjava povoljno o nama.Pa kad su nam to Švade i levica i desnica bili dobronamernici.Koliko ja znam:nikad.Zato:prijatno je za uho čuti pohvale ali??????????????????????????

  4. Srbiji je potrebno da udjemo sto pre u EU i NATO. Inace nestacemo sa geografske karte i postacemo izbeglice i stranac na nasoj Otadzbini kao sto se to desilo sa Srbima Kosovcima, Bosancima, Makedoncima, Crnogorcima, Hercegovcima, Licanima, Dalmatincima, Istricane, Slavoncima i Metohijancima. Ali nekako su Srbi lenji da prihvataju istinu i realnost zato i propadamo dokle nama Zveri oduzimaju zemlju a izdajice i Nesrbi su na vaznim funkcijama srpskog drustva. Valjda se nece ovo sada cenzirati.

    • Bijo u NATOU ili ne ,EU ili ne oni imaju zacrtan plan,bandutski USA režim ima scenarijo,pomažu mu i priglupi i naivni Srbi što nasedaju na propagandu medija..Posle rata 1999 oni nisu izasli iz rata.Eno banktotiraju i hrvate i šalju ih po 50 000 godisnje u svet,teraju ih ekonomski ,bankrotiraju im drzavu a samim tim iseljava se narod.Šiptarski režim im služi kao narko dileri u EU,ekonomski su opustili kosovo i šiptare šalju u EU ali kao narko dilere

  5. Nekad i nedobromisljenici govore istinu. Nemacka je takodje okupirana zemlja, ali najveci deo Nemaca to i ne zna. Kad to shvate promenuce stranu i pomoci ce da se oslobode i povrate svoje teritorije u Poljskoj- od najvecih izdajnika Evrope.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here