EPA/Philipp Guelland
Predsednik Nemačke Frank-Valter Štajnmajer

Predsednik Nemačke Frank-Valter Štajnmajer nalazi se u karantinu, nakon što je pripadnik njegovog obezbeđenja bio pozitivan na testiranju na koronavirus, potvrdila je Štajnmajerova portparolka i rekla da se čekaju predsednikovi rezultati testa.

Nemački predsednik je trebalo da se pojavi na ceremoniji dodele nagrada na sajmu knjiga u Frankfurtu, ali je njegova poseta ovom događaju otkazana, piše Dojče vele.

Ministar spoljnih poslova Nemačke Hajko Mas otišao je u karantin u septembru, nakon što je potvrđeno da je pripadnik njegovog obezbeđenja pozitivan na koronavirus. Rezultati testa su kasnije pokazali da je nemački ministar negativan na Covid-19.

Nemačka kancelarka Angela Merkel je u martu provela dve nedelje u samoizolaciji, zbog kontakta sa lekarom za kojeg se ispostavilo da boluje od Covid-19. Ona sama nije bila pozitivna na koronavirus.

U Nemačkoj je u prethodna 24 časa potvrđen rekord od 7.830 novozaraženih, dok je u istom vremenskom intervalu Covid-19 doveo do smrtnog ishoda kod 33 osobe, saopštio je Institut “Robert Koh”.

Nemačka je od početka pandemije potvrdila 348.557 slučajeva Covid-19, od čijih je posledica do sada preminulo 9.767 ljudi.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime