Nemački reprezentativac: Stvarno volim Zvezdu!

0

Prošle sezone Marko Marin je igrao Ligu Evrope sa Čelsijem
 

Talenat je brzo došao do izražaja, pa je od 16. godine prošao kroz sve selekcije nemačke reprezentacije i stigao do A tima. Za seniorski sastav "pancera" debitovao je već kao 19-godišnjak i time sprečio mogućnost da jednog dana zaigra za Bosnu i Hercegovinu (pošto je rođen u Gradiški) ili Srbiju (pošto su mu roditelji Srbi).

 

Nije, međutim, fudbaler Čelsija na pozajmici u Fiorentini zaboravio svoje poreklo. Ne krije da bi rado nastupao za selekciju Republike Srpske ukoliko dobije poziv ili da je od malena navijač Crvene zvezde.

 

Marin je otkrio da već tri godine poseduje člansku kartu crveno-belih. A, da li će jednog dana zaigrati u dresu voljenog kluba?

 

"Zašto da ne, videćemo", odgovorio je sa osmehom, ali se brzo uozbiljio. "Trenutno nije realno pričati o tome. Ja stvarno volim Zvezdu, a da li ću nekada igrati za nju, zaista ne znam".

 

Potom je potvrdio da prati dešavanja u srpskom fudbalu.

 

Niko kao Dejo Savićević

Nije tajna da je Dejan Savićević omiljeni fudbaler Marka Marina.

Nedavno mu se ostvarila i želja da ga upozna.

"Prošle godine je Sevilja igrala kvalifikacije za Ligu Evrope u Crnoj Gori, pa je Dejo došao u naš hotel da se upoznamo, pošto je čuo da ga izuzetno cenim. Bilo mi je mnogo drago zbog toga".

Da li si mu priznao da pokušavaš da ga kopiraš na terenu?

"Kako je igrao, teško je da bilo ko može njega da kopira", uz osmeh je priznao Marin.

"Pratim šta se dešava. Šteta što Zvezda ove sezone nije igrala Evropu, ali tako je kako je, biće bolje. Važno je da su osvojili titulu posle toliko godina… Sada zaostaju četiri boda za Partizanom, ali to nije mogo. Vidim da i Vojvodina igra dobro ove sezone i da je prvenstvo zanimljivo, to je dobro za srpski fudbal".

 

Crvena zvezda, uz poreklo, nije jedina Marinova veza sa Srbijom. Tu su saigrači u Čelsiju, Branislav Ivanović i Nemanja Matić, a trenutno Nenad Tomović u Fiorentini.

 

"Tomović mi mnogo pomaže od kada sam došao u Firencu, a sa Banetom se redovno čujem telefonom", kaže 25-godišnji ofanzivni vezista "ljubičastih".

 

Česta tema razgovora sa njima je reprezentacija Srbije.

 

"Gledao sam malo utakmicu protiv Grčke, nisam mogao celu pošto smo imali trening. Auuu kakav gol je postigao Gudelj! Srbija je u teškoj situaciji, neće biti lako plasirati se na Evropsko prvenstvo, ali opet, još nije gotovo. Moraju samo da počnu da pobeđuju".

 

Marin je imao i savet koji bi mogao da pomogne Radovanu Ćurčiću ili nekom budućem selektoru "orlova".

 

"Nadam se da će Tomović početi češće da igra, pošto je u klubu ove sezone jedan od najboljih igrača".

 

Marin u opremi "panceera"

 

Ali problem je što na desnom beku za reprezentaciju igra Ivanović, konstatovali smo.

 

"Ako imaš dva tako jaka igrača kao što su on i Bane, moraš da nađeš rešenje. Jednog da staviš u sredinu", usledilo je pojašnjenje.

 

Fudbaleri nisu jedini Srbi sa kojima Marko Marin sarađuje. Njegov menadžer je Nikola Damjanac iz agencije LIAN Sports, a zanimljivo je da se kao igrač Čelsija na pozajmici u Fiorentini od povrede oporavljao radeći sa Aleksandrom Stajkovcem, doskorašnjim kondicionim trenerom Zvezde.

 

"Saradnju smo uspostavili preko Mikija Stevića i mnogo sam zadovoljan. U Fiorentinu sam stigao sa povredom zadnje lože i tek pre mesec dana sam počeo da treniram, a nedavno i da igram. Nastaviću dodatno da vežbam sa Stajkom, pošto mi je pomogao da se oporavim i da napredujem. Sada moram da uđem u formu… Sve je to u dogovoru sa doktorima i stručnim štabom Fiorentine".

 

Sa 25 godina Marin već ima karijeru kakvu bi poželeli mnogi. Dve godine uzastopno osvojio je Ligu Evrope (sa Čelsijem i Seviljom), bio je drugoplasirani u Bundesligi (sa Borusijom Menhengladbah) i trećeplasirani (sa Verderom). Sa reprezentacijom Nemačke postao je šampion Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine i osvojio treće mesto na Svetskom prvenstvu A selekcija u Južnoj Africi 2010, na kojem su "panceri" bili u grupi sa Srbijom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here