EPA/Focke Strangmann
Nemački vojnici

FBI je intervenisao zbog dvojice nemačkih vojnika na tajnoj misiji u Americi, za koje su zvaničnici bolnice u Arizoni pomislili da su teroristi i da planiraju napad.

Nemački specijalci nalaze se na padobranskoj obuci u SAD, a dvojica njihovih pripadnika izazvala su incident u jednoj od bolnica, prenosi “Špigl2.

Dvojica vojnika otišla su po zadatku u bolnicu kako bi proverilI da li nemački specijalci mogu tamo da se leče ukoliko se povrede ili se zaraze koronavirusom. Međutim, tamo su se bizarno ponašali, pa su zvaničnici bolnice pomislili da su teroristi, piše nemački list.

Kada su ih zaposleni u bolnici upitali da im pokažu isprave, vojnici, koji su bili u civilu, odbili su da se identifikuju i pokazali su im samo naređenje koje su dobili od pretpostavljenog u NATO.

Zbog sumnjivog ponašanja dvojice Nemaca, zaposleni u bolnici pozvali su FBI, budući da su se uplašili da se radi o teroristima koji su došli u izvidnicu pre napada. FBI je kontaktirao nemačku ambasadu, koja nije imala informacije o tome da su nemački vojnici prisutni na tlu SAD, jer je misija obuke bila tajna, što je dodatno izazvalo sumnju.

Međutim, posle više kontakata sa nemačkim službama, situacija je razrešena bez daljih incidenata.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here