Nemam više kratak fitilj

0

Snežana Đurišić
 

– Nemam vremena da odgledam ni emisije u kojima ja učestvujem, a kamoli da gledam konkurenciju. Dobro, nije da nisam bacila pogled na njih. Odgledala sam pola sata prve emisije Pinkovih zvezda i neću uopšte da komentarišem. Ali, moram da kažem da je lepo što postoje. Rivalstvo tera čoveka da bude bolji i odgovorniji. Ja sam uvek cenila pravu, zdravu konkurenciju. Ona je neophodna da bi napredovao u poslu – kaže Snežana.

 

 Znate li ko je gledaniji?
– Ne razmišljam i ne bavim se time. Gledam kako da svoj posao odradim što bolje, pravednije i korektnije. Ništa drugo ne bih da komentarišem, niti išta znam o tome.

Kakvu konkurenciju ste vi imali tokom karijere?

– Prvo, zdrava konkurencija je zdrava ako si ti zdrav! Priznajem, nije mi bilo lako da budem i ostanem zdrava u glavi. U vreme kada sam ja gradila karijeru nije bilo loših pevača. Jednostavno, oni koji nisu znali da pevaju nisu ni mogli da dobiju šansu da ih iko primeti. Uz dobru konkurenciju sve je bilo pozitivno takmičenje u kojem je najvažnije bilo ko će bolje. A danas se ide na to ko će kome glavu da slomi, bože sačuvaj. Užasnuta sam!

Šta vas najviše pogađa?
– Razne pojave i pitam se zašto mora tako. Žao mi je ljudi, žao mi je muzike. Ja sam srećna što mi se još nije dogodilo da osetim mržnju prema nekome, da budem pakosna i zla. Imam svoj stav, ali najčešće ne želim da reagujem na neke ljude, njihovo ponašanje, na neke situacije…

 

Postigla sam sve što sam želela

Kada ćete konačno održati solistički koncert u Beogradu?
– Radi se na tome. Kad dođe pravo vreme obelodaniću to. Bože zdravlje, trebalo bi sledeće godine. Neostvarenih želja, kada se radi o muzici, nemam. Ono što sam želela, to sam i postigla. Meni je najvažnije da imam titulu kvalitetne pevačice – kaže Sne

Kako uspevate da se uzdržite?
– Ja najbolje znam koliko je teško uzdržati se! Impulsivna sam, spadam u osobe koje bi odmah da vrate loptu. U mojoj prirodi je da reagujem odmah, bez razmišljanja i kalkulisanja, srcem a ne razumom. Ali, u današnje vreme to nikako nije ni dobro, ni mudro. Naučila sam da se uzdržavam, da ne odreagujem, nemam više kratak fitilj. Danas nije dobro reći ono što misliš, već moraš da misliš šta ćeš da kažeš.


Koliko ste platili učenje diplomatije?

– Ako to nazivate diplomatijom, dobro. Platila sam mnogo. Kad čovek skupo plati neke račune, mnogo i nauči. To dolazi sa godinama, iskustvom, zrelošću. Retko kad iskrenost dobro prolazi ma koliko bila dobronamerna. Dobro sam upamtila reči mojih roditelja da istina boli. Ako istinu, koja nekad nije lepa, saspeš nekome u lice to nije prijatno. Niko ne voli da čuje loše i ružne stvari. Ljudi više vole da čuju lepe stvari, pa makar one bile i laž. To je, valjda, prosto u čovekovoj prirodi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here