Nemamo mi vremena da gledamo Džordana

0

Da li političari znaju da je cena radnog sata u Srbiji niža od cene kilograma paradajza?: Željko Veselinović
 

Kako je rekao, najavljeni zakon ozakonjuje neizvesnost radnog mesta i da "ne može biti dobar za radnike ma koliko se političari upinjali da nas u to ubede".

 

"Njegovim usvajanjem dobićemo još jedan u nizu eksperimenta nad radnicima, jer poruke koje dobijamo od političara na to jasno ukazuju. Odakle uopšte ideja da smo lenj narod, da srpski radnik mnogo kuka, malo radi i da traži da bude plaćen za ono šta nije zaradio?", upitao je Veselinović u saopštenju.

 

Veselinović je zapitao da li političari znaju da je cena radnog sata u Srbiji niža od cene kilograma paradajza, da mnogo radnika radi a ne prima platu, da im zarada kasni po nekoliko meseci ili godina i da mnogi i u petoj deceniji života rade preko omladinskih zadruga.


"Srbija je kao Majkl Džordan"

 

"Čemu onda toliko ironije, citata poznatih ličnosti i državnika, priča o samospaljivanju i o filmu Majkla Džordana iz koga treba izvući nekakvu pouku? Nemamo mi vremena da gledamo filmove i da analiziramo citate poznatih ljudi i državnika, ali imamo vremena da dođemo na javnu raspravu i da im postavimo sva ova pitanja i ujedno kažemo da nemaju prava da nam uvode zakone na našu štetu i pretvore državu u zemlju siromaštva i jeftine radne snage", naveo je on.

 

Lider tog sindikata je zapitao gde je odgovornost političara u propadanju ekonomije i gde su oni bili u proteklih 25 godina, šta su radili i koliko su partija i ideologija promenili, odnosno odakle im hrabrost da tako relaksirano kritikuju sopstveni narod.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here