www.youtube.com / Vesic

Youtube platforma nije samo mesto za zabavu, smešne klipove i muzičke spotove. Može poslužiti i u edukativne svrhe. Aleksandar Vesić, mladić iz Srbije, čiji kanal ima više od 230.000 pratilaca, mnoge je “naučio” kako da sami otklone “kvar” u domaćinstvu umesto da se raspituju koji je eletričar “pouzdan”.

I pored toga što smo u toku sa svim kako političkim tako i društvenim temama, mnogi od “nas” ostanu zbunjeni pred “sijalicom koja prekida”. Daleko dramatičniji su momenti kada je situacija “hitna” i kada je, po navici, odlazak u servis ili poziv “majstora” neophodan. Mora li uvek tako?

Aleksandar Vesić, mladić iz Padeja, malog mesta u Vojvodini, sadržaj svog Youtube kanala prilagodio je dugogodišnjem hobiju, odnosno ljubavi prema elektronici, konkretnije uređajima bez kojih “ne možemo”.

Da je svaki zanat zlatan pokazuje i poverenje ljudi koji ga prate, a čiji broj nadmašuje 230.000, ne prestajući da raste iz meseca u mesec.

Za svega tri godine Vesić je pokazao kako popraviti ili ugraditi bojler, kako sastaviti PC računar i zameniti bilo koji deo, kako otkloniti kvar na šporetu, TA peći, mašini za veš, kako popraviti punjač, peglu ili kuvalo za vodu, namestiti utičnice i osvetljenje; tema je bezbroj.

Da sve ne bude “smrtno ozbiljno”, a time i “dosadno”, tu je i primeren humor koji dodatno doprinosi korisnom vodiču za popravke.

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here