U prvoj polufinalnoj utakmici Evropskog prvenstva za mlade važeći prvak savladao sjajnu Rumuniju s 4:2.

Nemačka – Rumunija 4:2 (1:0 Amiri u 21, 1:1 Puškaš iz penala u 27, 1:2 Puškaš u 44, 2:2 Valdšmit iz penala u 90, 4:2 Amiri u 90+4)

Uzbudljivu utakmicu su odigrale nemačke i rumunske nade u Bolonji. Rumuni, koji su imali ogromnu podršku sunarodnika na stadionu “Renato dal`Аra”, tim primljen s najvećim simpatijama i kod nas jer je igrom podsetio na našu reprezentaciju omladinskog prvaka sveta na Novom Zelandu 2015, otišao je s vođstvom na poluvreme. Za to je najzaslužniji bio daroviti napadač Đeorđe Puškaš s dva gola, jednim s bele tačke, a drugim veštom reakcijom glavom pored neposrednog čuvara.

Mađari čekaju da im se ponovo rodi jedan Puškaš, a igrač sa slavnim prezimenom, eto, predvodi laku konjicu mladih Rumuna. Ta je konjica, za razliku od mađarske u finalu Svetskog prvenstva u Bernu 1954, zapala u blato pred nemačkim podmlatkom.

Nemci su u drugom poluvremenu postigli dva gola koja su ih odvela u finale. U nedelju (20.45 časova), na stadionu Udinezea, sastaće se s pobednikom susreta Španaca i Francuza, koji počinje uskoro.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here