Nemci najviše dali za Šamac

0

Dobra organizacija nemačkih gradova
 

I za ovu poslednju akciju, kao i prethodne, sve troškove puta snosio je grad Švebiš-Gmind koji je dao i 3.000 evra za namirnice. Novac su priložili i članovi SKD "Sveti Sava" iz Gepingena 300 evra kao i članovi SKC "Njegoš-Tesla" iz Gminda sa 350 (sve za namirnice za hranu).

– Bilal Dincel i njegova firma IDS poklonili su 25 bolesničkih kreveta i stolove i stolice za nameštanje bolničkih soba. U pošiljci je bilo puno sanitetskog materijala i medicinskih pomagala, kao i kade za kupanje nepokretnih bolesnika sa liftovima, električna invalidska kolica poklon firme Brendle. Firma Tri kralja (Drei Koenig) i njen šef Klaus Fišer je i ovog poklonio šleper i 9 tona brašna kao i 8 paleta raznih namirnica. Ukupna vrednost koju je gospodin Fišer poklonio unesrećenom stanovništvu Šamca je oko 1.000 evra i on je prethodna dva puta bio dva puta sa nama u Šamcu – istakao je Milorad Jancer, jedan od inicijatora cele akcije.
 

Braća Josić, Jova i Dalibor iz Obudovca koji žive u Gajldorfu su sa Jancerom sva tri puta išla za Šamac i vozila pomoć.

I ovoga puta grad Šamac je zahvalio na velikoj pomoći Švebiš-Gmindu i Klausu Fišeru dodelivši im specijalne povelje grada. Specijalnu povelju je dobio je Milorad Jancer za trud i angažman da se što više pročuje loša situacija o Šamcu kako bi ljudi što više pomagali. U ovom trenutku se ne planira nova pošiljka već se očekuje prvo dolazak delegacije Šamca u posetu Švebiš-Gmindu o čemu će "Vesti" pisati.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here