Tanjug

Nagrada “Miloš Žutić” Udruženja dramskih umetnika Srbije (UDUS) za 2018. godinu svečano je uručena Nenadu Jezdiću, nakon izvođenja predstave “Kralj Betajnove” na sceni “Ljuba Tadić” Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Nagradu mu je sinoć uručila Ognjanka Ognjanović Žutić, supruga velikana srpskog glumišta Miloša Žutića.

Jezdić je zahvalio žiriju, direktorki pozorišta, reditelju i ansamblu.

– Obradovali ste mene i moju porodicu, ova nagrada mi je izuzetno dragocena i ona me osnažuje, raduje i krepi u mnogostrukosti poslova koje radim. Ona je putokaz da bazični posao obavljam kako valja. Za mene ona predstavlja samo predah u maratonu, mesto gde ću da zastanem i osvežim se na svom delovanju na pozorišnim scenama – rekao je Jezdić.

Jezdić je 24. laureat nagrade “Miloš Žutić” koju UDUS dodeljuje za najbolje glumačko ostvarenje na domaćim profesionalnim scenama, premijerno izvedenim u protekloj pozorišnoj sezoni.

On je nagrađen za ulogu Jožefa Kantora u predstavi “Kralj Betajnove” Ivana Cankara, u režiji Milana Neškovića, u produkciji JDP.

U konkurenciji je bilo 16 glumaca sa glumačkim ostvarenjima izvedenim u periodu od 1. jula 2017. do 30. juna 2018. godine.

Žiri je većinom glasova odlučio o dobitniku sredinom juna, a radio je u sastavu Dragana Ðukić, Branislav Zeremski, Nataša Marković, Irfan Mensur i Nebojša Milovanović (predsednik).

Nagrada se sastoji od plakete sa likom Miloša Žutića – rad akademskog vajara Zvonka Novakovića, unikatne diplome na pergamentu – rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića, i novčanog iznosa.

Dodelu nagrade “Miloš Žutić” pomažu Ministarstvo kulture i informisanja Srbije i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime