EPA
Vjosa Osmani

Predsednica Skupštine Kosova Vjosa Osmani razgovarala je danas sa liderom Demokratske stranke Albanije Luljzimom Bašom i zatražila bolju koordinaciju između Kosova i Albanije po mnogim temama, prenosi RTK.

Posle sastanka sa Bašom Osmani je na konferenciji za novinare rekla da je neophodno da Albanija bude protiv ideje razmene teritorija.

– Neophodno je da Kosovo i Albanija koordiniraju međusobne odnose, naročito u ekonomiji i spoljnoj politici. Neophodno je da svi u Albaniji govore protiv ideje razmene teritorija – rekao je Baša.

Govoreći o dijalogu Srbije i Kosova, Baša je rekao je da dijalog treba da bude put ka napretku, sa ciljem međusobnog priznavanja.

5 COMMENTS

  1. Ist tako je neophodno da svi obustave bilo kakve razgovore sa ekstremistima i da se trazi nacin za oslobodjenje porobljene zemlje.

  2. Naravno da nema razmene teritorija jer Srbija ne može da MENJA SVOJE ZA SVOJE. Nemačka i druge zapadne
    zemlje takođe nisu za razmenu teritorija kao i Rusija pošto će staviti VETO u Savetu bezbednosti ako se ne
    postupi na osnovu Rezolucije 1244.jer je KiM deo Srbije. ŠTA PREOSTAJE ZAPADU KAO JEDINO REŠENjE ?
    Da smisli a da Srbija prihvati,neko slično rešenje kao BiH,odnosno da KiM ostane deo Srbije a da Albanci mogu
    u svojim enklavama posebno da vode svoju politiku i ekonomiju, slično kao Republika Srpska.
    Ovo će se desiti najkasnije u roku od 10.godina, ukoliko Albanci ne naprave glupost i VOJNO izgubi teritorije.

  3. Мени највише смета ово – “са циљем међусобног признавања”! За Бога милога, има ли једног политичара у Србији који ће јавно рећи да је Србија призната држава и у УН (чак је призната као држава и од тог тзв.Косова*) и да у преговорима постави питање шта им значи “међусобно признавање”? Циљ је да Србија призна тзв.Ковово*, и тако морају да се изражавају, да цео свет види куда преговори воде! Тако треба одговорити и посланицима Бундестага (јер одатле ова глупост потиче)!

  4. Zajednica Albanskih opština na Kosovu i Metohiji kao Srpske opštine na Kosovu i Metohiji. Takođe one opštine što su pripojene pokrajni nakon drugog svetskog rata da se vrate pod “užu Srbiju” gde bile pre spomenutog rata.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here