Tanjug/AP
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski

Lider Slobodarske partije Austrije (FPO) u Beču Dominik Nep istakao je da ga nervira što se od ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskoj pravi heroj, samo zato što je protiv Vladimira Putina.

– Ukrajina je korumpirana zemlja, u kojoj se novcem može dosta postići. Nervira me kada se na zapadu Zelenski stalno slavi kao heroj, samo zato što istupa protiv Putina – kazao je Nep u intervjuu dnevnom listu “Hojte”.

Istovremeno je ukazao da bi veliki talas solidarnosti Austrijanaca sa Ukrajincima mogao dovesti do “neprijatnog buđenja”, kao 2015. godine.

– I 2015. je na početku bilo tako, a onda je usledilo ružno buđenje. Pretpostavljam da će tako biti i sada – rekao je Nep.

On je ukazao da kada se sada šeta centrom Beča vidi mnoštvo luksuznih automobila sa ukrajinskim registarskim tablicama. Prema njegovim rečima, oni koji su sada došli iz Ukrajine u Austriju su i bogati oligarsi, što dokazuju luksuzni automobili u centru Beča.

– Tu se ne nalaze siromašni, žene, deca, bolesni, več muškarci, koji prolaze centrom, i koji spavaju u hotelima sa pet zvezdica, a potom na Grabenu piju dobro vino. To nije solidarnost – istakao je on.

6 COMMENTS

  1. Bravo Nep istina je bio sam nekoliko godina poslovno u Ukraini pre Korone i poznajem dobro situaciju svuda Kriminal i Korupcija.

  2. Zelenski je dobio medijski rat – ali ne i rat. Situacija je po njega sve bo;ja – ukoliko rat traje. Putin je mislio da ce ih Ukrajinski narod sa cvecem docekati. Sad ga svaki Ukrajinac vidi kao neprijatelja – pa cak i mnogi Rusi iz Donbasa.

  3. Mogu Putina da gledaju kako hoce, nabildovani Zelenski u kratkoj majici ih je navukao u rat ,mislio je da je vodjenje drzave sviranje po klaviru kao sto je i radio. Shvataju vec Ukrainci koga su izabrali za predsednika. Oni koji nisu shvatice kad im rat stigne u dvoriste. Jos kad bi shvatili da sto im vise oruzija stigne sa zapada gore ce da prodju ,Rusi ce to unistavati gde god ga postavili. I na kraju to je drzava koja je medju prvih par drzava priznala Hrvacku pre Nemacke ili bilo koje druge drzave zapada i time direktno podrzala raspad nase bivse drzave ma kakva bila.

  4. Sinoc vidoh u Becu vozi ispred mene luksuzni automobil ukrajinskih tablica sa zatamljenim staklima. Ostao sam bez teksta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here