Pixabay.com

Lider Slobodarske partije Austrije (FPO) u Beču razgovarao je danas sa srpskim privrednicima i poručio da je Austriji, a tako i Beču, potrebna snažna opozicija koja će se brinuti o potrebama preduzetnika, jer sve mere koje su donele vlasti tokom koronavirus krize nisu imale efekta.

Na sastanak pozvao je odbornik FPO u 15. bečkoj opštini i član predsedništva Slobodarske privrede Ilija Tufegdžić, koji je Nepa upoznao sa inicijativom umrežavanja srpskih privrednika, i rekao da je trenutno više od 300 preduzetnika okupljeno oko njegovog projekta.

Nep je kazao da je razočaran delovanjem vlasti u korona krizi, jer su mere lepo zvučale, ali nisu bile efektivne, a to i sam zna kao preduzetnik.

– Preduzetnici su ostavljeni na cedilu jer su mere neprimenjljive na sve – kazao je on.

Nep je istakao da se FPO na svim nivoima bori da se primeni Zakon o epidemijama, jer na osnovu njega preduzetnici ne bi morali da podnose nekakve molbe za pomoć, već bi imali zakonsko pravo na obeštećenje.

Ocenio je da će iduće godine, u prvom kvartalu mnogi preduzetnici biti prinuđeni da prijave stečaj, što će izazvati ekonomski haos.

Takođe je kazao da se sve česće čuje mogućnost novog zavtvaranja privrede i društva Austrije, što bi, prema njegovim rečima bila fatalna greška, kao što je bila i prvi put u martu.

Jedna od srpskih preduzetnika potvrdio je da mere vlade nije mogao da iskoristi, osim rada na skraćeno vreme.

– Dva i po meseca kozmetički salon moje žene je bio zatvoren, a ništa nismo dobili od pomoći – kazao je on.

Takođe se mogla čuti kritika na račun austrijske vlade i kancelara Sebastijana Kurca što je upozoravao da se virus donosi kolima sa putovanja na Balkan, uz napomenu da je u Srbiji broj zaraženih daleko manji nego u Austriji.

S tim u vezi je Nep ocenio da se radilo o ekonomskom ratu, jer je Austrija želela da domaći turisti ne putuju u inostranstvo.

Ukazao je da je sada i sama Austrija suočena sa takvom vrstom rata od strane Nemačke, koja savetuje svojim građanima da ne putuju u Austriju i Austriju stavlja na listu rizičnih zemalja.

Nep je zaključio da je neophodno da postoji snažna opozicija i u Beču, kako bi se stalo na put svim nekorisnim interesima građana Beča odlukama, zbog čega je važno da se u nedelju glasa za FPO.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here