pixabay.com

Predsednica Tajvana Caj Ing-Ven izjavila je danas da bi neprijatelj platio visoku cenu za invaziju ili pokušaj invazije na Tajvan i bio bio suočen sa osudom međunarodne zajednice.

“Ono što moramo da uradimo je da omogućimo neprijatelju da shvati da Tajvan ima odlučnost i pripremljenost da odbrani zemlju, i sposobnost da se brani”, rekla je Caj vojnim oficirima, a preneo je Rojters.

Tenzije u Tajvanskom moreuzu i celom azijsko-pacifičkom regionu porasle su nakon posete predsedavajuće Predsedavajućeg doma Kongresa SAD Nensi Pelosi Tajvanu početkom avgusta, posle čega je kineska vojska održala višednevne vežbe velikih razmera.

Potom je Tajvan posetila i delegacija američkih kongresmena.

2 COMMENTS

  1. Narodi Tajvana,Ukraine i svih drzava sveta,koje imaju bilo kakve nesuglasnice sa maticnom drzavom/Kina-Tajvan/ ili sa susednom drzavom/Rusija-Ukraina/,da bih opstali i ziveli zivotom dostojnim coveku,MORAJU se Hitno osloboditi nazovi svojih drzavnika koji svojim zapaljivim i neutemeljenim izjavama huskaju svoj narod protiv tih svetskih sila,a u eventualnim ratnim sukobima,nemaju realne sanse za dobivanje rata,nego samo zgarista i izginuli narod.Na vlast moraju birati razumne i realisticne drzavnike koji su za pregovore i dogovore,a ne za sukobe i izazivanje sila na rat.To,narodi moraju sto pre da shvate i da u tom pravcu preduzimaju akcije,te takve pojedince lisavaju vlasti,a ratobornima sprece ustolicavanje.Jaci,veci,mocniji se mora postovati i po cenu gubljenja nekih drzavnih svojstava u cilju mira i opstanka svoje drzave i svog naroda,RAT JE NAJOPASNIJA OPCIJA ,,DOGOVORA,,

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here