pixabay.com
Moskva

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije danas je ambasadorki Grčke uručilo notu o proterivanju osam grčkih diplomata.

“U ministarstvo spoljnih poslova Rusije je 27. juna pozvana ambasadorka Grčke u Rusiji E. Nasika, kojoj je uručen protest zbog politike konfrontacije grčkih vlasti prema Rusiji, uključujući isporuke naoružanja i vojne tehnike režimu uz Kijevu i proterivanje ruskih diplomata”, navedeno je u saopštenju ruskog ministarstva, prenosi Rojters.

Ministarstvo je potvrdilo da je ambasadorki uručena nota kojom se osam grčkih diplomata proglašava nepoželjnim u Rusiji, a koji su dužni da napuste zemlju u roku od osam dana.

“Naglašeno je da je reč o direktnim posledicama neprijateljskih dejstava koja su inicirale vlasti Grčke. Punu odgovornost za to snosi isključivo zvanična Atina. Ukazano je da ćemo u slučaju da se antiruska politika nastavi zadržati pravo na adekvatan odgovor”, navedeno je u saopštenju ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Ruski ambasador u Atini je ranije izjavio da Grčka više nije pogodna destinacija za odmor ruskih turista jer ne jenjava “talas rusofobije koju podstiče grčko rukovodstvo”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here