Nesreća u Vrbasu: Sa žurke u smrt

0

Voz je gurao automobil skoro 80 metara
 

U trenutku nesreće, prema policijskom saopštenju, signalizacija koja obaveštava vozače da je zabranjen prolaz preko pružnog prelaza bila je uključena, a rampa spuštena. Zaobišavši rampu "golf 4" sa mladićima našao se na pruzi, a na njega je naleteo teretni voz iz pravca Subotice. Automobil je odgurnut čak osamdesetak metara od mesta nesreće, a mnogi stanovnici vrbaškog naselja Mađaršor kažu da ih je probudila zaglušujuća škripa.

Prilikom uviđaja je konstatovano da su trojica mladića stradala na licu mesta. Savo Baćović i Uroš Šušić odmah su identifikovani, dok je treći stradali nekoliko sati vođen kao N. N. dok nije ustanovljeno da je u pitanju Aleksandar Roganović. Jedini preživeli Marjan Marković zadobio je teške povrede i smešten je u bolnicu sa prelomom rebara, donje vilice, teškom povredom glave i oštećenjem plućne maramice.

"Koliko znam, nisu se često družili i izlazili zajedno, ali zao slučaj ih je, valjda, okupio. Nije mi jasno kako nisu videli svetla lokomotive i čuli voz", kazao je prijatelj nastradalog Uroša Šušića.

 

 

 

Poginuo tri dana pre rođendana

Vest o pogibiji tri mlada sugrađanina potresla je Vrbašane, a posebno pripadnike Vatrogasne ekipe, koji su među prvima stigli na mesto nesreće. Savo Baćović, vozač "golfa", tri godine je radio kao vozač u vatrogasnoj stanici.

"Trebalo je da u sredu proslavi rođendan… Bio je jedan od najboljih, i kao profesionalac i kao čovek. Jednostavno, ne znamo šta se dogodilo. Bio je profesionalni vozač", ispričao je vidno potreseni pripadnik vatrogasne jedinice.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here