Ž. Marković
Svi zadovoljni: Roditelji i deca su se družili posle dodele paketića

U Srpskom kulturnom klubu “Sveti Sava” iz Altštetena u istočnoj Švajcarskoj pred doček pravoslavne Nove godine, Deda Mraz je podelio paketiće deci članova i prijatelja ovog kluba, kao i mališanima koji igraju u folkloru. Više od 30-oro dece dobilo je paketiće i slikalo se sa Deda Mrazom. Posle podele paketića roditelji su se družili sa zadovoljnom decom, otvarali paketiće i zajedno ćaskali u klupskim prostorijama.

– Tradicionalno deca naših članova i simpatizera kluba dobijaju novogodišnje paketiće za pravoslavnu Novu godinu. Ove godine su pored dece poklone dobili i mame i tate, što smo organizovali uz pomoć sponzora. Obzirom da su naša deca porasla, imamo sve manje i manje najmlađih, ali ne žalimo se jer svake godine se po neko novo dete rađa – izjavio je Ljubiša Mirić, potpredsednik kluba, koji je ove godine imao i ulogu Deda Mraza.

– Svake godine nam Deda Mraz donosi paketiće i zbog toga sam veoma radosna, a i slikala sam se s Deda Mrazom, kad porastem da imam uspomenu – kaže Bojana Marijanović.

Slađana Malinović iz Prnjavora dovela je unuke Leu i Miu.

– Došla sam sa unukama da uzmemo paketiće i one su se veoma obradovale poklonima. Lea i Mia su još male, veruju u Deda Mraza i jedva su čekale da on dođe – kaže ponosna baka Slađana.

– Znam da svake godine u naš klub stižei Deda Mraz , pa sam došao po paketić, koji je bio pun slatkiša, što mi je mnogo drago – kaže Danijel Ilić.

Poklonima su se obradovale i članice folklora Marija, Maja, Nina i Sanja.

Leon voli slatkiše

– Naš sin Leon je još mali i ne razume previše sve ovo što se dešavalo, ali obradovao se paketiću sa slatkišima i slikali smo se zajedno sa Deda Mrazom – kaže otac simpatičnog Leona Dragan Jovičić, koji je rodom iz Ugljevika.