EPA/Sebastien Nogier
Viktor Troicki

Srpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u drugo kolo Australijan opena nakon što je protiv Amerikanca Majkla Moa doživeo neverovatan pad i ispustio dobijen meč nekoliko puta.

Troickog je Majkl Mo pobedio sa 3-2 u setovima, posle više od četiri sata velike borbe i preokreta – 7:6, 6:7, 3:6, 7:6, 7:5.

Umesto selektora reprezentacije Srbije, u drugom kolu će se sa Rafaelom Nadalom, koji je u prvoj rundi eliminisao Lasla Đerea, sastati mladi Amerikanac.

Posle razmene brejkova na startu duela Troickog i Moa relativno rutinski se otišlo u taj-brejk, a tu je borba pripala Amerikancu.

​Troicki je prvi pretrpeo brejk u drugom setu i u tom trenutku stvari nisu izgledale dobro po njega, ali je usledio veliki preokret, povratak u set i onda furiozni tenis u taj-brejku.

Viktorov servis je u trećem i četvrtom setu bio od presudnog značaja i sve je delovalo kao da će Viktor bez mnogo drame završiti ovaj duel. Ali, onda…

Troicki je u četvrtom setu servirao za pobedu pri rezultatu od 2-1 i 5:4, ali uz dosta nesreće pretrpeo brejk. Otišlo se u taj-brejk gde je Troicki ponovo vodio, ali je ovaj deo meča završio sa pet izgubljenih poena u nizu.

Navijači našeg tenisera su bili u očaju, ali im je Troicki ponovo ulio nadu. Ulio ju je samo da bi je opet i oduzeo.

Srpski predstavnik je peti set počeo bolje nego bilo koji prethodni, pošto je poveo sa ogromnih 4:0, odnosno dva brejka prednosti. Međutim, usledio je novi veliki povratak Amerikanca koji je osvojio četiri gema u nizu!

Troicki je ostao bez goriva i do kraja meča osvojio samo još jedan gem.

Troicki je drugi srpski predstavnik koji se nije plasirao u drugo kolo Australijan opena, pored Đerea. U drugom kolu su Đoković, Lajović, Krajinović, Kecmanović i Stojanovićeva, dok svoj meč protiv Petre Martić još nije odigrala Olga Danilović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here