Nestvaran promašaj na meču u kojem Pari Sen Žermen prvi put nije pobedio kod kuće (VIDEO)

0
Tanjug/AP
Duel Kilijana Mbapea i Stefana Mitrovića na Parku prinčeva

Kako napadač francuskog prvaka Erik Šupo-Moting (30), Kamerunac rođen u Nemačkoj, nije izašao nakraj s loptom na liniji Strazburovog gola.

Nedugo pošto je u 13. minutu doveo Pari Sen Žermen u vođstvo s 1:0, Šupo-Moting za nokat nije i udvostručio prednost “svetaca”. Lopta, koju kapiten gostiju Stefan Mitrović nije uspeo da zahvati klizećim starom, đavolski ga je prevarila na samoj gol-crti. Drugi igrač Strazbura je pritrčao da brže-bolje otkloni opasnost od popravnog.

– Sramota me je šta sam promašio. Prvo sam mislio da će njihov igrač da stigne do lopte, a onda sam se pitao da li sam u ofsajdu. Sve se dogodilo brzo. Dotakao sam loptu, ali je ona udarila u stativu – jadao se Šupo-Moting.

Pošto se obrukao, Strazbur je dobio krila. Pogocima u 26. i 38. minutu je preokrenuo tok događaja u svoju korist. Domaćin je do kraja uspeo da iščupa remi preko rezerviste Nemca Tila Kerera u 82. minutu.

Njegovo prvo mesto je neupitno. Sačuvaće titulu budući da u finišu prvenstva ima 20 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Lil, ali je mu je izmakla šansa da završi šampionat sa svih 19 pobeda kod kuće. Posle 15 mečeva prvi put je ostao bez celog plena. Do kraja dočekuje Monako, Nicu i Dižon.

Strazbur, koji je nedavno osvojio francuski Kup Ligaša, na sredini je tabele. U poslednja četiri meča triput je odigrao 2:2. Jedini je u ovoj ligaškoj sezoni dva puta zatresao mrežu na Parku prinčeva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here