Lična arhiva
UVEK U AKCIJI: Mirjana Mimica Andrejević Kri

Podela 100 higijenskih paketa socijalno ugroženim porodicama u hramu Svetog Save na Aerodromu u Kragujevcu, kao i korisnicima Doma za smeštaj i negu starih lica u Prokuplju su poslednje u nizu od akcija koje je neumorna Mimica Andrejević Kri iz Bad Zalcuflena na čelu humanitarne organizacije Prohuman sprovela u delo u proteklom mesecu.

I ne samo to, budući da je i nova pomoć već na putu. Dom zdavlja u Prokuplju dobiće EKG aparat, što će “Vesti” posebno zabeležiti, dok će Dom za smeštaj i negu starih u Prokuplju dobiti sve ono što je neophodno da bi jedna ustanova funkcionisala (ultrazvučni aparati, kreveti, ormarićim madraci, invalidska kolica, šetaljke, štapovi za hodanje, dekubitalni sunđer, stolice za tuširanje, ortpedske šine, jorgani, ćebad, presvlake za jorgane, presvlake za jastuke, presvlake za dušeke i peškiri).

– U želji da poboljšamo uslove rada i negu naših starijih sugrađana u otadžbini, pripremili smo ovu pomoć sa ljubavlju i poslali je. Uskoro će stići na zadato odredište i verujem značiti Domu u kome boravi oko 100 korisnika. Uvek se trudimo da naša pomoć ode onima kojima je to najpotrebnije i ono što je sigurno to je da od toga nećemo odustajati kao ni do sad. Iskoristiću ovu priliku i da se zahvalim svima onima koji nam u ovom poduhvatu pomažu jer bez njihove podrške sve bi išlo mnogo teže – istakla je dr Mirjana Andrejević Kri, čija su dobra dela nadaleko poznata, ali i priznata od strane njenog rodnog grada Kragujevca u kome je ona počasni građanin.