B. Miličić
Isplanirani novi nastupi: Članovi upravnog odbora Vidovdana

Neposredno pred izbijanje epidemije korona virusa u Italiji udruženje Vidovdan iz Vićence imalo je izbore za upravni odbor.

Za predsednika je ponovo izabran Dejan Mitić, a uz njega članovi upravnog odbora su i Damir Ristić, potpredsednik, Lidija Stefanović, sekretarica, Maja Bogojević, blagajnica, Đanpjetro dal Mediko, referent za saradnju sa institucijama i Rada Rajić Ristić, referent za kulturu.

Dejan Mitić, za “Vesti” kaže da mu je drago što je ponovo dobio poverenje od članova udruženja na izborima.

– To je neka vrsta nagrade za trud, energiju, ljubav koju sam uložio u ovu kulturno- umetničku mašineriju, da se tako metaforički izrazim. Bio sam u nedoumici da li da se ponovo kandidujem, ali jaka podrška je prevagnula. Želim da se ovim putem javno zahvalim svim članovima Vidovdana na ukazanom mi poverenju, koje mi je svakako prijalo i ulilo elan za novo zalaganje u predstavljanju naše kulture i tradicije.

Izborom rukovodstva ovo udruženje nastavlja započeti “neimarski” rad na građenju mostova između srpskog i italijanskog naroda, što se između ostalog ogleda i u partnerskom odnosu sa italijanskim udruženjem Bez granica (Senza frontiere
). Članovi Vidovdana ranije su se učlanili u udruženje Bez granica kako bi italijansko-srpska saradnja bila efikasnija. Imali su recipročna gostovanja italijansko je učestvovalo na priredbama Vidovdana, a Vidovdan na njihovim.

– Saradnja sa italijanskim udruženjem je jedna vrsta savezništva, rekao bih, jer tako bogatimo našu saradnju i učvršćujemo srpsko- italijansko prijateljstvo – navodi Dejan Mitić.

On dodaje da u planu imaju više projekata i poziva za nastupe u Hrvatskoj i Švajcarskoj. Već su isplanirani naredni javni nastupi i ako se popravi sadašnja situacija oko epidemije korona virusa u aprilu sledi repriza gostovanja u trgovinskom centru Parco čita. Potom sledi proslava trogodišnjice postojanja udruženja, 16. maja dodela nagrada povodom literarnog konkursa na priredbi San boje otadžbine. Već je određen datum i kada će drugi put biti održana velika priredba Srbija u srcu, 19. septembra.