J. L. Petković

Univerzitetski profesor Bljerim Ljatifi rekao je da je cilj Srbije bosnizacija Kosova, navodeći da srpska država i njene obaveštajne službe intezivno rade na tom cilju, prenosi Ekonomija onlajn.

Prema njegovom mišljenju, cilj tog projekta je izgradnja na stotine džamija u kosovskim selima.

– Cilj Srbije nije samo Zajednica srpskih opština. To je ambiciozniji cilj. Cilj je bosnizacija Kosova. Naš problem je što ovaj projekat shvatamo samo u političko-administrativnom smislu i ne vidimo njegovu kulturnu dimenziju. Srbija ulaže velika sredstva u kulturnu bosnizaciju Kosova. Izgradnja stotina vehabijskih džamija u centrima i na ulazima i izlazima kosovskih gradova i sela je u funkciji ovog cilja – učiniti da Albanci ne izgledaju kao sekularna zajednica sa evropskim nacionalnim identitetom, već kao duboko religiozna zajednica sa istočnim identitetom, kao što su bosanski muslimani – napisao je on na Fejsbuku.

Ljatifi kaže da kada se postigne kulturna, tada i politička bosnizacija Kosova postaje neizbežna.

On tvrdi da operaciju vode srpske obaveštajne službe.

– Očigledno je da celu ovu operaciju, ovaj sjajni inženjering vode srpske obaveštajne službe. Naši intelektualci ćute jer su kukavice, neke kupuju, a mnogi drugi nisu u stanju da razumeju šta se događa. Za političare nemate šta da kažete, osim činjenice da ih zanimaju samo moć i glasovi, za šta su u stanju da sarađuju sa bilo kim ko ih nudi, bez obzira na to ko je i za šta je posvećen – napisao je Ljatifi na Fejsbuku.

On kaže da na Kosovu ljudi ne shvataju da što se “više vehabijskih hramova podiže na Kosovu, to se više povećava međunarodna moć Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i, shodno tome, povećavaju se međunarodni glasovi u prilog srpskim zahtevima na Kosovu”.

– Danas se obaveštajne službe širom sveta ne bave tajnom eliminacijom ljudi, već ideološkim i kulturnim borbama, čiji se politički efekat kasnije vidi – zaključio je Ljatifi.

3 COMMENTS

  1. Vidi se da je budala….

    Bosanski muslimani – kako on to kaže, su pokršteni (poturice) za razliku od albanaca koji su ostatak turaka na tim prostorima i koji su se vremenom nazvali Albanijom.

    I to je istina koja ga boli, a neće moći ništa da promjeni.

  2. Ja sam sa Kosova . Ali oval ga bas pretera ili je pijan ili suncanica. Svakako pozdrav svim dobrim ljudima.

  3. Hoce da pravdaju vahabijskih džamija kako to ne albanci srbija nesma da cuti
    Kao u 99

    Sada svaki napad mora srbija da se suprostavi da kaze nije istina gde su vam dokaze

    Kao da su srbi muslimani albanci su hristcanji

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here