Svet ne prestaje da šokira. Nedavno su hirurzi bili u čudu kada su iz stomaka devojke iz Indije, izvadili toliko nakita koliko bi bilo dovoljno za jednu manju zlataru!

Lekari u indijskoj državi Zapadni Bengal ostali su zaprepašćeni kada su iz stomaka 26-godišnjakinje izvadili nakit i kovanice u vrednosti od 53.000 funti, odnosno 59.000 evra koje je progutala.

Naime, devojka po imenu, Runi Katun javila se u bolnicu sredinom jula kada je počela da povraća svaki obrok. Nakon saznanja šta se krije u njenom stomaku, lekari su je uputili na hitnu operaciju.

Iz stomaka Indijke, je u toku operacije izvađeno čak 69 zlatnih ogrlica, 80 minđuša, 46 novičića, osam medaljona, 11 nosnih minđuša, četiri ključa, pet narukvica i jedan ručni sat.

Katun je navodno gutala nakit iz prodavnica, ali i u kući. Njena majka ispričala je kako je primetila da su počeli da nestaju lančići i minđuše, ali da nije imala pojma da ih njena ćerka guta.

Šefica hirurškog odeljenja u bolnici Rampurat, Sidarta Bisvas, rekla je kako je pacijentkinja izgledala veoma slabo i mršavo kada se javila lekarima, a njen hemoglobin je bio tako nizak da lekari nisu mogli da obave operaciju dok je nisu doveli u stabilno stanje.

– Njeno stanje je bilo toliko kritično da joj je bilo potrebno pet boca krvi. Nije mogla ni fizički da unosi hranu, pa smo morali da joj ubrizgavamo hrnau kroz usta – ispričala je ona.

Katun je sada stabilizovana i zadržana na daljem lečenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here