twitter/printscreen
Nevreme iza sebe ostavilo velike posledice

Jako nevreme, praćeno obilnom kišom i južnim vetrom, koje je danas zahvatilo Crnu Goru, stvorilo je probleme na putevima, poplavljeni su brojni objekti, a pripadnici lokalnih službi zaštite i spasavanja na terenu su od ranih jutarnjih sati.

Jaka kiša koja pada na severu Crne Gore donela je i prve nevolje stanovnicima mojkovačkog prigradskog naselja Ambarine, gde se izlio lokalni potok i ugrozio celo naselje.

Tri kuće su poplavljene dok se radnici gradskog Komunalnog preduzeća bore da zaštite ostale objekte. Slična situacija je i u naselju Rudnica, gde bujice ugrožavaju kuće i pomoćne objekte.

Zbog odrona je u prekidu i put Mojkovac-Žabljak, u mestu Sokolovine kod Crnih poda, prenosi RTCG.

Napominje se da je reč o velikom odronu i da nije isključeno da taj regionalni pravac bude u potpunosti obustavljen.

U mojkovačkom kraju sve reke su se izlile, tako da su sve opštinske službe na terenu u nastojanju da spreče veće nevolje i štete.

Novi talas obilnih padavina prouzrokovao je nove probleme meštanima nikšićkih prigradskih naselja, a pripadnici Služba zaštite i spasavanja su imali više desetina intervencija.

Vatrogasne ekipe su i dalje na terenu, a odsečeno je više desetina kuća.

U Kolašinu je najgora situacija kod stare ciglane u selu Bistrica, gde su oba mosta poplavljena. U okolini grada izlila se reka Plašnica, a 80 odsto nasipa na reci je urušeno.

Imanja u tom delu Kolašina su poplavljena, a voda preti i objektima.

Zbog jake kiše koja je u kratkom vremenu pala – oko 90 litara na metar kvadratni, za svega dva sata poplavljene su javne površine i saobraćajnice kod Kružnog toka u Meljinama, na Škveru, u Igalu, Savini na rivijeri.

4 COMMENTS

  1. To ih je Sv Vasilije iz Ostroga kaznio sto Milo mrzi Srbstvo to je samo pocetak Sv Vasilije bozji zavrsice i taj poso Amin.

  2. Najprije u Crnoj Gori nema nasipa, a drugo nevrijeme jeste bilo veliko, ali ni primaći kao što umije biti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here