pixabay.com
Foto: Ilustracija

Jako nevreme pogodilo je Sloveniju i Hrvatsku, gde je u roku od samo dva sata zabeleženo više od 20.000 munja.

Nakon što je sinoć olujno nevreme poharalo Sloveniju gde je snažni vetar nosio krovove, hladan talas stigao je i u Hrvatsku, piše Jutarnji list. Kako je u ponedeljak javio IstraMet, za samo dva sata u Istri je zabeleženo više od 20.000 munja, a kiša je padala na području Motovuna. Snažan pljusak pogodio je i područje Gorskog kotara.

Za danas je objavljen crveni meteoalarm za Velebitski kanal zbog olujne bure koja će duvati do 150 kilometara na sat. Za područje riječke i splitske regije izdato je narandžasto upozorenje zbog jakog vetra i grmljavine, a pljuskovi s grmljavinom očekuju se i u ostalim delovima Hrvatske za koje je izdato žuto upozorenje.

Jako olujno nevreme praćeno gradom i obilnom kišom pogodilo je i veći deo Slovenije, tako da vratrogasci u nekim mestima imaju pune ruke posla, javio je 24ur. U Novoj Gorici voda je poplavila neke objekte, a vetar je rušio stabla.

Na području Domžala nevreme je nosilo krovove, a u Tunjiškoj u opštini Kamnik munja je pogodila privredni objekat i izazvala požar, preneo je Radio Sarajevo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here