Doskorašnji trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri objasnio je da je kada je prekinuta sezona upao u depresiju i da je to dobrim delom uticalo da napusti Beograd i prihvati ponudu Bajerna iz Minhena.

– Ovo sa korona virusom je specifična situacija, sa kojom se nikada ranije nismo susreli. Vodio sam Partizan, imali smo neverovatnu sezonu, bili smo prvi u ABA ligi, Evrokupu, na pragu da osvojimo dva trofeja. Bila je sezona za pamćenje, a onda se desila pandemija i sve je za dve nedelje otišlo u propast.

– Bio sam tužan, osećao sam depresiju, kada je počelo da se priča o Bajernu. Još je trajala pauza zbog virusa korona i nisu to odmah bile glasne priče, ali bio je to efekat grudve. Krenulo je tiho, a na kraju se pretvorilo u lavinu – izjavio je Italijan za sajt Bavaraca.

On je uporedio i stanje u srpskoj i nemačkoj košarci.

– Srbija je zemlja košarke sa imenima u Kući slavnih, veliku istoriju ima. Sa druge strane, Nemačka če postati zemlja košarke. Vidi se napredak u infrastrukturi, organizaciji, dolasku publike u hale.

Trinkijeri je otkrio i da je stupio u kontakt sa upravom Bajerna u vreme korone.

– Počeli smo postepeno i poslednjih nedelja napravili dogovor. Svako jutro se budim sa ciljem da budem pametan, moram stalno da razmišljam. O ovome nisam dugo. Bajern je u fudbalu na vrhu, a ja bih voleo da takve staze pratim i u košarci.

Šta je za njega Bajern?

– To je intrigantno pitanje. Veliki izazov, Bajern je jedan od najvećih sportskih brendova na svetu i kada pomisliš na njega misliš na nešto veliko. Težak je izazov, ali bez izazova bolje ostani kod kuće. Ne volim da puno obećavam, osim da ćemo dati sve od sebe na terenu – zaključio je.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here