EPA/Ivan Pierre Aguirre
Američka policija (Foto: Arhiva)

U američkoj saveznoj državi Tenesi od početka godine pronađeno je 150 nestale dece, uzrasta između tri i 17 godina, dok se za 90 i dalje traga.

Velika policijska operacija pod nazivom „Snaga dobrovoljaca“, pokrenuta je posle višemesečne istrage, započete u jesen prošle godine, a deca su pronađena zahvaljujući brzim akcijama sprovedenim u roku od dve nedelje.

Kako izveštavaju lokalni mediji, nekoliko osoba je uhapšeno. Za petoro dece se sumnja da su žrtve trgovine ljudima, dok je jedno dete spaseno u sklopu istrage o otmici.

– Nadam se da će ova operacija promeniti smer života 150 mladih ljudi i povesti ih putem mogućnosti koje svako dete zaslužuje – izjavio je američki maršal Tajres Miler, zadužen za zapadnu oblast Tenesija.

Maršal Deni King iz druge oblasti Tenesija je poručio da se ne sme stati.

– Ne smemo odustati. Neophodna nam je podrška javnosti, medija i svim policijskih službi. Ako ste nešto videli ili znate nešto, recite – istakao je King.

Prema rečima direktora istražne službe Tenesija Dejvida Rauša, stotine dece svakog meseca nestane u toj saveznoj državi.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here