Nezapamćeni spektakl u završnici Beer festa

Vestionline, Tanjug
0
Tanjug
Rok opera na Beer festu

Muzički spektakl Rok opera, u izvođenju Novosadskog Big Benda i Hora i Orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta, izveden je u završnici 17. Beer festa.

Brojni i sjajni solisti poneseni oduševljenom publikom izveli su 20 muzičkih hitova rok grupa čija su imena upisana zlatnim slovima u enciklopedije svetske ali i domaće muzičke scene.

Više od 100 muzičara na glavnoj bini, jednoj od četiri na kojima se odvijao muzički program Beer festa, izvodilo je kompozicije Kvina, Bitlsa, Led Cepelina, Dip Parpla, Pink Flojda, Van Hejlena…

U tom nizu fantastičnih interpretacija među kojima su bile i “The Final Countdown”, “Smoke On The Water”, “We Are The Champions” i slične.

Publika, koja je napunila skoro ceo prostor Beer festa, uživala je nešto duže od 90 minuta.

I sinoć je vladalo nezapamćeno interesovanje za tu potpuno različitu muzičku koncepciju, za koju se inače uvek traži karta više bez obzira na cenu.

Poslednji dan Beer festa počeo je nastupom Marka Luisa, a nastavljen je koncertima Ajs Nigrutina, grupa Majke i KKN.

Program je i sinoć bio na četiri bine, na kojima je publika mogla da sluša i Direktore, Samostalne referente, Hadži prodane duše, Turiste.

Rok opera, kao i koncert Džonija Mara, gitariste grupe The Smiths, bila je planirana za otvaranje Beer festa u sredu.

Otvaranje je zbog najaveljene kiše, koja ipak nije pala, odloženo za četvrtak, a ceo program od srede prebačen je za sinoć.

Mar nije mogao da nastupi u iznenjenom terminu, pa je publika ostala bez prilike da čuje najveću ovogodišnju zvezdu festivala.

Tokom Beer festa, koji je počeo u četvrtak na Ušcu koncertom Dejana Cukića publika je mogla da uživa u 105 sati besplatnog mužičkog programa, u više od 600 izvođača i 400 različitih ukusa piva.

Organizatori navode da je i ovogodišnji Fest postetilo oko pola miliona građana ne samo iz Beograda i Srbije već i iz celog sveta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here