NFL: Čudesni Sihoksi, Grin Bej u suzama! Petriotsi uništili Koltse

0

Beta/AP/D.J.P.

Hvatanje za Superboul: Džermejn Kers, pored Trejmona Vilijamsa, postiže tačdaun za pobedu Sijetla

 

Kada je pet minuta pre kraja, pri vođstvu Grin Beja 19:7, kvoterbek Sihoksa Rasel Vilson bacio četvrtu presečenu loptu, gledaoci na "Senčuri Link fildu" su počeli razočarano da napuštaju stadion, a onda – čudo! Prvo su gosti iz Viskonsina kukavičkom igrom želeli što više da potroše vreme. Loptu su brzo osvojili Sihoksi, i preko Vilsona, koji je do tada bio katastrofalan, smanjili na 19:14, 1.55 sekundi pre kraja.

Beta/AP/D.J.P.

Od tragičara do junaka: Rasel Vilson

A, onda ključni trenutak utakmice. Sijetl igra "onsajd kik", tragičar meča, Brendon Bostik iz specijalnog tima Pekersa izgubio je loptu, do koje su se dokopali domaći, a onda eksplozija Maršona Linča, koji je istrčao tačdaun, za minimalno vođstvo – 20:19. Vilson igra pretvaranja za dva poena i čudesnim dodavanjem, uz mnogo sreće, pronalazi Luka Vilsona za 22:19. Ostalo je nešto više od minuta, što je bilo dovoljno Eronu Rodžersu da stigne do 48  jardi od gola Sihoksa, a kiker Pekersa Sidni Krozbi pogađa za produžetak.

Eron Rodžers je birao "pismo", a ispala je "glava", pa je lopta pripala domaćinu, koji je krenuo sa 15 jardi od svog gola. Na trećem daunu, Vilson baca dugo dodavanje ka Dagu Boldvinu, a onda erupcija oduševljenja. Vilson pronalazi, do tada katastrofalnog, Džermejna Kersa, koji hvata loptu ispred Sema Šildsa i Sijetl je drugi put uzastopno u Superboulu.

Navijači Pekersa imaće košmarnu noć. Prosto je neverovatno šta su propustili Pekersi, koji su dominirali u prvom poluvremenu, vodili 16:0. Prve poene Sijetl je postigao na četvrtom daunu posle trik akcije specijalnog tima, ali kada je bilo najvažnije proradile su udarne igre čete Pita Kerola, Maršon Linč i Rasel Vilson i SIhoksi su napravili čudo, najveći preokret u istoriji finala NFC-a.

Beta/AP/E. A.

Deni Amendola bio je uspešniji od kornerbeka Indijanapolisa Darijusa Batlera

 

Za razliku od meča u SIjetlu, u finalu AFC-a na "Džilet" stadionu u Foksboru nije bilo uzbuđenja. Nju Ingland je, očekivano, demolirao Indijanapolis 45:7 (14:0, 3:7, 21:0, 7:0) i posle tri godine, Petriotsi su ponovo u Superboulu. Kao i u meču u regularnom delu sezone, Koltsi nisu uspeli da brane igru trčanjem domaćina. Briljirao je Lageret Blant, koji kao da se pretplatio da uništi Indijanapolis. U prošlogodišnjem polufinalu AFC-a, robusni raning bek je imao čak četiri tačdauna. Ovaj put je imao tri i istrčanih 148 jardi. Zanimljivo, svih sedam tačdauna koje je postigao u plej-ofu je ostvario protiv Koltsa.

Lak postaje najplaćeniji igrač lige

Nije imao svoje veče Endru Lak, kao i na prethodna tri duela sa Nju Inglandom, ali jasno je da je budućnost pred 25-godišnjim kvoterbekom Koltsa. Iz SAD stižu vesti da će Lak da potpiše novi ugovor sa Indijanapolisom koji će mu doneti 25 miliona dolara godišnje, što će ga učiniti najplaćenijim igračem u NFL-u.

Meč je rešen u trećoj četvrtini, koju su Petriotsi dobili 21:0. Endru Lak je krajem trećeg perioda igre bacio presečenu loptu iz koje je Blant postigao tačdaun, tako da su domaćini poveli 37:7 i utakmca je bila rešena. Mladi kvoterbek Koltsa ni u četvrtom pokušaju nije uspeo da pobedi Toma Brejdija, koji je odlično odigrao i odveo svoj tim do novog Superboula. 

Nju Ingland nema titulu već 10 godina, a u velikom finalu prštaće u noći između 1. i 2. februara na stadionu "Univerziteta Finiks" u Arizoni. Tom Brejdi je ušao u istoriji NFL-a, kao kvoterbek koji je ima najviše bačenih jardi u plej-ofu.

Sledeće nedelje igraće se revijalni Proboul.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here