NFL: Magični Rodžers odveo Pekerse u finale NFC-a, Lak bolji od Meninga

0

Beta/AP/M. L.

Slavlje Endrua Karlesa sa navijačima Pekersa

 

Kolo sreće se okreće! Prošle nedelje je sporna sudijska odluka odlučila da Dalas slavi protiv Detroita, a sada je tim iz Teksasa poražen na "Lembo fildu" posle kontroverzne situacije. Grin Bej Pekersi pobedili su Kaubojse 26:21, pa će naredne nedelje da idu na noge šampionu Sijetlu u finalu NFC-a.

Rezultati polufinala plej-ofa u AFC i NFC
Nju Ingland Petriots – Baltimor Rejvens 35:31 (7:14, 7:7, 14:7, 7:3)
Sijetl Sihoks – Karolina Pentets 31:17 (7:0, 7:10, 0:0, 17:7)
Grin Bej Pekers – Dalas Kaubojs 26:21 (7:7, 3:7, 10:7, 6:0)
Denver Bronkos – Indijanapolis Kolts 13:24 (7:0, 3:14, 0:7, 3:3)

Veći deo meča, Kaubojsi su kontrolisali situaciji. Imali su vođstvo 21:13 posle tačdauna Demarka Mareja, a onda na scenu stupa magični Eron Rodžers. Kvoterbek domaće ekipe vodio je svoj tim do velike pobede. Iako je rovit, bukvalno na jednon nozi bacao je sjajne pasove, pogotovo ka Demontu Adamsu i Pekersi su preokrenuli rezultat na 26:21. 

Poslednji napad Dalasa dobro je krenuo. Stigli su Toni Romo i Kaubojsi do 40 jardi od gola Pekersa. Kockali su se, igrali četvrti daun. Kvoterbek gostiju bacio je dobru loptu ka Dezu Brajantu, koji je uhvatio na jard od "end zone", ali je trener Grin Beja Majk Mekarti tražio "čelendž". Sudije su odlučile da pas nije kompletan jer risiver Dalasa nije imao potpunu kontrolu nad loptom, pa su posed preuzeli Pekersi.

Beta/AP/M. L.

Toni Romi je često bio "sekovan" u poslednjoj četvrtini

 

Uspeo je na odlučujućem trećem daunu, dva minuta pre kraja Rodžers da baci pas za prvi daun ka Rendalu Kobu i meč je bio rešen. Naredne nedelje očekuje nas spektakl u Sijetlu, gde će Pekersi na noge Sihoksima, od kojih su ubedljivo poraženi na startu sezone.

Beta/AP

Učenik pobedio učitelja: Endru Lak je bio bolji od Pejtona Meninga, koga je nasledio u Koltsima

 

U poslednjem meču polufinala konferencije Indijanapolis Koltsi pobedili su Bronkose u Denveru 24:13 i obezbedili duel sa Nju Inglandom u finalu AFC-a. Endru Lak je bio bolji od legendarnog Pejtona Meninga, kome je ovo možda i poslednji meč u karijeri. Ništa nije polazilo za rukom kvoterbeku Bronkosa protiv kluba sa kojim je osvojio Superboul. Bezbroj loših pasova i fambl iz kojih su Koltsi postigli tačdaun obeležili su očajno veče Meninga.

S druge strane, iako je bacio dve presečene lopte, Endru Lak je dokazao da je budućnost NFL-a. Dugim loptama pronalazio je svoje risivere, pre svega Hiltona, dok je u igri trčanjem solidan bio Heron. Odbrana Koltsa, pogotovo kornerbekovi, potpuno su neutralisali risivere Denvera, Sendersa, Demerijusa Tomasa i Vesa Velkera.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here