NFL: Petriotsi posle trilera izbacili Baltimor, šampion rutinski

0

Beta/AP/S. S.

Dani Amendola hvata loptu za tačdaun od 51 jard posle fenomenalnog pasa Toma Brejdija

 

Viđena je prava drama dva ljuta rivala. Rejvensi, koji su poslednja dva puta slavili u plej-ofu protiv Petriotsa i ovaj put su bili blizu podviga, ali je u finišu došao do izražaja kvalitet Toma Brejdija, koji je pet minuta i 13 sekundi  pre kraja bacio tačdaun pas ka Lafelu, za, ispostavilo se, konačnih 35:31. Pošli su u poslednji napad gosti, stigli nadomak  "end" zone, ali  je na minut i 48 sekudni pre kraja, kvoterbek Baltimora Džoe Flako bacio drugu presečenu loptu želeći da uposli svog risivera Torija Smita.

Međutim, ni tu nije bio kraj uzbuđenja. Brejdi i klupa Petriotsa malo se preigrala. Kvoterbek domaćina tri puta je samo "kleknuo", pa je četa Džona Harbou imala još jedan pokušaj za tačdaun i pobedu, ali je pas Flaka bio neprecizan ka Toriju Smitu.

Usledilo je veliko slavlje Petriotsa, koji su još jednom dokazali  da umeju da se vrate iz "mrtvih". Imao je Baltimor vođstvo od 14:0 i 28:14, ali je u tim trenucuma Brejdi pokazaao zašto je jedan od najboljih kvoterbekova u istoriji NFL-a. U trećoj četvrtini, za samo pet minuta uspeo je da baci dva tačdaun pasa, od kojih je poslednji, za izjednačenje 28:28 bio fenomenalan. Loptu je uhvatio Dani Amendola i "Foksboro" je eksplodirao.

Brejdi je ušao u istoriji američkog fudbala, kao kvoterbek koji je bacio 46 tačdaun pasa u plej-ofu. Prvo je prestigao Breda Favra (44), da bi srušio i rekord Džoa Montane (45). Tako su se Petriotsi revanširali za poraz od pre dve godine na "Džilet" stadionu,  u finalu AFC-a.

Konačno je pao i Džoe Flako, koji je poražen prvi put (ima pet pobeda) u doigravanjima. Gosti su imali peh da se krajem prve četvrtine povredio glavni risiver Stiv Smit. On se u poslednjoj četvrtini vratio u igri, ali nije bio spreman da pomogne saigračima u pohodu na novi podvig.

U finale NFC-a plasirao se Sijetl. Šampion je na svom "Senčuri Link fildu" pobedio Karolinu 31:17, pa će naredne nedelje da čeka boljeg iz duela Grin Bej Pekers – Dalas Kaubojs. Sihoksi su se mučili tri četvrtine, ali su slomili Penterse u poslednjoj deonici, kada su ostvarili dva tačdauna. Odbrana gostiju dobro je zaustavila trčanje Maršona Linča, što je ostavilo prostora kvoterbeku domaćina Raselu Vilsonu da dugim loptama traži svoje risivere, Boldina i Kersa. S druge strane, kvoterbek Karoline Kem Njuton bio je solidan, ali to je bilo nedovoljno da se iznenadi osvajač Superboula iz prošle sezone.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here