NFL: Rejvensi utišali Pitsburg, Karolina razbila jalovu Arizonu

0

Beta/AP/N. W.

Oven Denijels, visoki tajtend Baltimora, imao je nekoliko presudnih hvatanja

 

Odlično je komandovao igrom svog tima Džoe Flako, koji je neporažen u plej-ofu. Bila je ovo njegova peta pobeda u doigravanjima (četiri ostvario 2013. godine kada je Baltimor osvojio Superboul). Stilersi, bez pomoći povređenog raning beka Lejviona Bela, nisu imali rešenje za granitnu odbranu Baltimora. Antonio Braun, sjajni risiver Pitsburga, odlično je čuvan, pa Ben Rotlisberger nije imao rešenja u napadu.

U prvom poluvremenu gledali smo tvrd meč sa samo jednim tačdaunom, i to gostiju, koji su vodili 10:9 posle 30 minuta. U nastavku Flako je uspeo da dugim loptama pronalazi veterana Stiva Smita, koji je bio fenomenalan u trećoj četvrtini. Posle tačdauna Torija Smita, za 20:9 činilo se da će Rejvensi lako da dobiju. 

Međutim, izgubljena lopta, do tada odličnog raning beka Rejvensa Džastina Forseta, dala je nadu Rotlisbergeru i drugovima. Posle tačdauna Brajanta, "Hajnc fild" je eksplodirao, za 20:15. I, onda sledi odličan napad gostiju koji je završio Džastin Taker šutem za fild gol sa 52 jardi.

Beta/AP/D. W.

Prelomio meč: Terel Saks presekao je loptu kvoterbeku Stilersa Benu Rotlisbergeru 

 

U sledećem napadu, Terel Saks je presekao loptu "Big Benu", a tačku na pobedu Rejvensa stavio je Gilmor, sedam minuta pre kraja, za nedostižnih 30:15. Kvoterbek domaćina Rotlisbeger bacio je i drugu presečenu loptu, tri minuta pre kraja, pa je Baltimor lako priveo meč kraju i zakazao duel sa najboljom ekipom u regularnom delu sezone Petriotsima, koje je poslednjih godina znao da pobedi na "Džilet" stadionu.

Beta/AP/M. M.

Kao brzi voz: Kelvin Bnedžamin, risiver Kariline, prolazi pored dvojice defanzivaca Arizone

 

U prvom meču "vajl kard" vikenda u NFL, Karolina je na svom stadionu u Šarlotu pobedila Arizonu 27:16 (10:0, 3:14, 14:0, 0:2) i obezbedila polufinale NFC-a.Odlučujuća je bila treće četvrtina, kada je Karolina u razmaku od samo dva minuta postigla dva tačdauna. Greška specijalnog tima Arizone bila je kobna. U poslednjoj četvrtini, kvoterbek Kerdinalsa Rajan Lindli je bacio dve presečenu loptu i tada je utihnula nada gostiju da mogu do pobede. 

Iako je Kem Njuton imao dve presečne lopte, kvoterbek Pentersa, u presudnim momentima, dobro je vodio svoj tim do trijumfa. S druge strane, desetkovana Arizona sa trećim kvoterbekom Rajanom Lindlom i bez startnog raning beka Andrea Elingtona ništa nije mogla da urade u napadu. I dva tačadauna koji su postigli u drugoj četvrtini, Kerdinalsi su ostvarili zahvaljujući katastrofalnim greškama domaćina, prvo specijalnog tima, a onda i Kema Njutona.

Ukoliko Dalas pobedi Detroit, Karolina će na noge šampionu Sijetlu u polufinalu NFC-a. Ako Lajonsi pobede Kaubojse, onda će Pentersi igrati protiv Grin Beja na "Lembo fildu".

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here