Ni manjeg kluba ni veće sloge

0

Uspomena iz Limburga: Članovi zavičaja na izletu
 

Inače, klub je osnovan 1. maja 2000. za nešto više od pola godine slaviće 15 godina uspešnog rada. Već u drugoj godini po osnivanju počeli su da organizuju manifestaciju Berba grožđa po ugledu na mnoge u zavičaju.

 

Ova manifestacija postala je tradicionalna i organizuju je svake godine u oktobru.

 

Klub svake godine učestvuje na uličnoj manifestaciji Dečji flomarkt koju organizuje Karitas, a sa koje sav prihod ide u humanitarne svrhe. Tako je bilo i letos kada je celokupan prihod uplaćen za poplavljena područja u Srbiji i Bosni. Klub je do prošle godine imao i folklornu sekciju, ali zbog malog broja članova koji je iz godine u godinu opadao morali su da je rasformiraju. Međutim, oni koji su želeli i dalje da igraju pojačali su folklorne ansamble u Kelnu (Ambasador) i Leverkuzenu ("Karađorđe").

Koliko su složni govori i podatak da su prošle godine posle četri godine pauze ponovo počeli da organizuju zajedničke izlete. Tako je bilo i nedavno kada su posetili Limburg i okolinu. Krstarenje rekom Lan i poseta poznatom zamku Valburg Šlos ostala je svim članovima Zavičaja u lepoj uspomeni.

– Nastojaćemo da i dalje organizujemo proslavu Dana žena i Berbu grožđa i da imamo štand na Karitasovoj humanitarnoj proslavi, ali želimo da pojačamo saradnju sa našim udruženjima naročito onima iz neposredne blizine – kaže Dušanka Jakob, predsednica udruženja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here