U šesnaestini finala španskog kupa madridski velikan savladao Unionistas u Salamanki s 3:1.

Barselona se jedva izbavila od senzacije na Ibici, a ni njen se najljući rival nije prošetao na stadionu trećeligaša iako je Realov trener Francuz Zinedin Zidan izveo jači sastav nego što je to učinio Kike Setjen na Balearima. Igrali su i Benzema i Marselo i Kazemiro i Vinisijus Žunior, a posle zdravstvenih problema u takmičarski pogon su se vratili Kolumbijac Hames Rodrigez i Velšanin Geret Bejl.

Bejl je u 18. minutu postigao prvi gol, a u tome mu je pomogao protivnički igrač koji je njegov šut skrenuo neuhvatljivo za svog golmana. Tim iz Salamanke je izjednačio lepim pogotkom u 57. munutu, ali je samo pet minuta kasnije Real opet poveo. Igrač Unionistasa je nespretno ubacio loptu u sopstvenu mrežu. Konačan rezultat postavio je rezervista 20-godišnji Brahim Dijaz.

Luka Jović je igrao od 75. minuta. Ušao je umesto Benzeme.

Pored najvećih rivala španskog fudbala u osmini finala su i prvoligaši Sevilja, Granada, Osasuna, Atletik, Valensija, Viljareal i Sosijedad i drugoligaši Saragosa i Tenerife. U četvrtak se igra još pet mečeva. Osmina finala je već sledeće nedelje, a žreb je u petak. I četvrtfinale će se igrati kao jedna utakmica.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here