Na “Marakani” u meču četvrtog kola Lige šampiona evropski viceprvak savladao “crveno-bele” s 4:0.

0:1 Lo Selso u 34, 0:2 Son u 57, 0:3 Son u 61, 0:4 Eriksen u 85.

Tabela: Bajern 12, Totenhem 7, Zvezda 3, Olimpijakos 1.

Zvezda: Borjan, Gobeljić (od 46. Žander), Milunović, Degenek, Rodić, Petrović, Jovančić (od 62. Kanjas), Mateo Garsija (od 67. Boaći), Marin, Van la Para, Pavkov. Trener: Milojević.

Totenhem:  Gazaniga, Sančez, Fojt, Rouz, Dajer, Ndombele, Sisoko, Son (od 75. Sesenjon), Ali (od 62. Eriksen), Lo Selso (od 86. Skip), Kejn. Trener: Poketino (Argentina).

85`: 0:4 – Totenhem je još jednom igrao od noge do noge pored Zvezdine pospane odbrane. Eriksen je matirao Borjana.

78`: Pavkov je u doskoku gadno povredio skočni zglob. Nije mogao da se vrati u igru, a Milojević je već izvršio sve tri izmene.

Objavljeno je da ima 42.381 gledalac

61`: 0:3 – Gotovo istovetan razvoj događaja kao kod prethodnog pogotka. Lepo je Kejn proigrao levog beka Rouza koji se ubacio iza leđa Zvezdinog igrača. Samo je sspustio loptu Sonu na drugu stranu, a fudbaleru iz Južne Koreje, dvostrukom strelcu i u Londonu (5:0), preostalo je samo da je sprovede u mrežu.

58`: 0:2 – Pavkov je, boreći se da Zvezdi sačuva loptu, dao pas unazad taman za protivnapad gostiju, a njima je to najjače oružje. Očas posla lopta je došla na stranu do usamljenog Sona koji je reskim udarcem savladao Borjana.

47`: U nepovrat je otišao Zvezdin kontranapad pošto je Garsija iščačkao loptu iz nogu neodlučnog Ndombelea. Krenuo je Pavkov ka golu, imao je protivničkog igrača ispred sebe, ali umesto da je šutirao pored njega, pokušao je bezuspešno da proigra saigrača. Dao mu je jak for.

Počelo je drugo poluvreme. Umesto Gobeljića igra Žander.

Poluvreme

45`: Van la Para se ubacio u šesnaestareac malo iskosa. Nije časio časa. Odmah je šutirao, Gazaniga je dobro zatvorio bliži ugao, taman toliko da lopta može da pogodi samo stativu. Posle odbijanja ona je od noge igrača engleskog tima pogodila i prečku, a zatim je Totenhem otklonio opasnost.

34`: 0:1 – Kakav je to bio karambol ispred Borjanovih očiju. Prvo je Kejn, pošto je izbio oči u oči sa Zvezdinim golmanom iz brzog protivnapada, pogodio stativu. Na odbijenu loptu je šutirao Son, ali je izblokiran. Ona je opet došla do Kejna koji ju je loše zahvatio volejom, ali pravo na nogu Sona, koji je pogodio prečku. Iz trećeg pokušaja se zatresla mreža “crveno-beli”. Strelac je bio Lo Selso, pojačanje Totenhema, koji prvi put igra u startnoj postavi.

23`: Pavkov je imao stopostotnu šansu pošto mu se lopta odbila na desetak metara od gola. Šutirao je nisko, a Gazaniga mu je odbranio levom kopačkom.

18`: Bio je prvi korner za Totenhem. Borjan je boksovao loptu. I dalje terenska inicijativa gostiju.

8`: Totenhem je preuzeo inicijativu. Kruži engleski tim u poslednjih nekoliko minuta oko Zvezdinog šesnaesterca, a “crveno-beli” i dalje bezuspešno pokušavaju da razviju jedra u protivnapadu.

1`: Zvezda krenula agresivno, vršeći pritisak čim Totenhem ima loptu.

Utakmica je počela

“Crveno-beli” su pretrpeli debakl u Londonu s 5:0, ali njihov trener Vladan Milojević uverava da su i iz tog meča izvučene pouke i da će naš prvak delovati mnogo bolje pred svojom publikom.

U odnosu na prvu utakmicu неколико је promena u Zvezdinom timu – umesto Tomanea u špicu igra Milan Pavkov, koji je baš na današnji dan prošle godine obradovao navijače s dva gola protiv Liverpula (2:0), potonjeg evropskog šampiona, koji se u finalu u Madridu sastao baš s Totenhemom. Blok ispred odbrane činiće Njegoš Petrović i Dušan Jovančić umesto Miloša Vulića i Španca Kanjasa.

Od Pavkova zvezdaši i večeras očekuju najviše.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here