Nigerija: Boko Haram ubio 200 civila

0

Novo nasilje u Nigeriji: Ekstremisti ubili preko 200 civila (Foto: Ilustracija)
 

Lokalni lider koji je prisustvovao ubijanim u ponedeljak rekao je da je vlast u nigerijskoj državi Borno tražila da se pošalju vojnici pošto je dobila podatke da ekstremisti spremaju napad, ali pomoć nije stigla.

 

"Svi smo mislili da su to vojnici kojim smo ranije prijavili da bi nas pobunjenci mogli napasti", rekao je lokalni lider koji je izbegao masakr i pobegao u prestonicu države Borno, Majduguri.

 

Ekstremisti su stigli u kamionetima Tojote koju obično koristi vojska i rekli da su oni vojnici koji su došli da spasu lokalno stanovništvo. To isto su pripadnici Boko harama uradili kada su oteli više od 300 devojčica iz jedne škole 15. aprila.

 

Pošto su se ljudi okupili, ekstremisti su počeli da viču "Alah je velik, Alah je velik" i počeli da pucaju dok nisu pobili sve okupljene, rekao je očevidac.

 

Preživelima je bilo potrebno više dana da prenesu vest o masakru u Majduguri zbog opasnih puteva i veoma loših telefonskih veza.

 

Evropska unija stavila je Boko haram u ponedeljak na spisak terorističkih organizacija. U aktivnostima Boko harama, što na lokalnom hauza jeziku znači "zapadno obrazovanje je greh", u proteklih pet godina je ubijeno nekoliko hiljada ljudi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here