Printscreen: Youtube/ LaLiga SmartBank
Umar Sadik

Gotovo odmah po početku nove kalendarske godine od 9. januara do 6. februara u Kamerunu biće odigran Afrički kup nacija. Mnogi fudbaleri sa ovog kontinenta moraće da napuste svoje klubove i priključe se reprezentacijama, zbog kojih neki timovi imaju glavobolje.

Spisak igrača za nastup na ovom takmičenju danas je objavila Nigerija, koja je jedan od favorita za naslov prvaka uz Senegal, Egipat, Kamerun i Ganu.

Ono što će naročito obradovati ljubitelje fudbala sa ovih prostora, a posebno one koji navijaju za Partizan jeste da se na spisku Super Orlova našao i njihov nekadašnji igrač, Umar Sadik. Bilo je spekulacija da njegov status zavisi od toga da li će biti pozvan i Viktor Osimen, napadač Napolija, ali su zapravo i jedan i drugi na kraju pozvani.

Od poznatijih fudbalera u špicu će se naći Keleči Ihenačo iz Lestera, Aleks Ivobi iz Evertona, Emanuel Denis iz Votforda, u srednjem redu je tu Vilfred Ndidi takođe iz Lestera, Frenk Onjeka iz Brentforda, a u defanzivi su najistaknutiji Leon Balogun iz Rendžersa, Ola Aina iz Torina i Vilijam Ekong iz Votforda.

Nigerija se nalazi u grupi sa Egipćanima, Gvineja Bisaom i Sudanom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here