Košarkaši Rusije pobedili su Nigeriju u veoma neizvesnoj utakmici.

Afrička selekcija u poslednjih pet minuta je ušla sa osam poena prednosti, pa sve “prosula”…

Reprezentacija Rusije došla je na Mundobasket u oslabljenom sastavu, bez glavnih asova Alekseja Šveda i Timofeja Mozgova, kao i “čarobnjaka” sa loptom, Dimitrija Kulagina.

Nigerija, na drugoj strani, puna poznatih imena iz NBA lige i evropske košarke… I umalo da napravi iznenađenje, koje to možda i ne bi bilo.

Ali, Rusi su u poslednjih 30 sekundi šutirali slobodna bacanja 7/8, odigrali čvrsto u odbrani i u prvom meču B grupe u Vuhanu slavili rezultatom 82:77!

Izabranici Sergeja Bazareviča su krajem treće četvrtine vodili 54:48, da bi Nigerijci u narednih pet minuta zaigrali furiozno i preokrenuli na 60:68.

U poslednjih pet minuta ušlo se takođe sa osam razlike za Afrikance (63:71), a onda Andrej Voroncevič sa pet poena zaredom pokreće seriju 10:0, kojom Rusija vraća prednost na svoju stranu.

Nigerija je u dva navrata uspela da izjednači, ali onda su je izgubljene lopte i nepreciznosti u napadu koštale pobede, možda se ispostavi i plasmana u dalje takmičenje…

Rusija: M. Kulagin 16, Voroncevič 14, Zubkov 12, Fridzon 11, Kurbanov 9, Karasjov 8, Antonov 7, Baburin 3, Ivljev 2, Motovilov, Valijev, Sopin.

Nigerija: Okogi 18, Iroegbu 12, Vinsent 11, Aminu 10, Metu 10, Nvora 10, Uzo 6, Diogu, Okoje, Judo, Zana, Erik.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here