EPA-EFE/Igor Kupljenik
Milo Đukanović

Predsednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović rekao je da predsednik Crne Gore Milo Đukanović “u svakoj globalnoj nesreći vidi trenutak i znak sreće na koju bi se mogao ponovo nakalemiti njegov privatni projekat, poražen pre dve godine”.

On je reagovao na intervju koji je Đukanović dao grčkom listu Katimerini.

– Nije problem Crne Gore ni ruski ni srpski svet. Naša jedina nesreća je Đukanovićev polusvet koji je trideset godina podvodio državu kriminalcima. Izgubili smo državno dostojanstvo, jer ga je lider DPS-a prodao za podršku koju je dobijao i sa zvaničnih i sa sumnjivih međunarodnih adresa najmanje dve preduge decenije – rekao je Danilović.

Dodaje da ništa i ni jedan projekat koji je bio važan za crnogorsku državu nikada nije smeo biti važniji od državnog ponosa, “od držanja do sebe i do običnog čoveka”.

– Sejati strah od “ruskog sveta” po Crnoj Gori najsramnija je prevara u kojoj se stoti put izmišlja neprijatelj da bi se sačuvala fotelja, kojom se gazi preko zgaženih života za još malo poniznog političkog trajanja. Možda mu se posreći, možda u opštem ludilu, zaista, otpočne, sada već globalni progon odavno progonjenih, možda ‘infor-biro’ i ‘istraga Rusa’ ućutkaju sve Đukanovićeve protivnike i ponovo mu otvore šansu, ali jedno je svakome jasno; projekat privatizacije Crne Gore i njenog podvođenja sigurno će odumreti – dodao je Danilović.

Danilović je naveo da “možda pošteni svet i zaljubljenici u slobodu danas nemaju dovoljno iskrenih saveznika u Evropi, možda je i smutno vreme najjači adut za smutljivce i mračne politike ali povratka na staro neće biti”.

– Dakle, neće nas ni porobiti ni razoriti ‘ruski svet’ jer nije nikada u istoriji – drugi neka se vide. Đukanovićevo zapomaganje pred ‘velikim gazdama’ i upiranje prsta u SPC, njegova sramna i neskrivena namera da se u razračunavanju sa Putinom nekako doda i obaveza razračunavanja sa SPC, izgleda jadno dodvornički i ponižavajuće. Ništa od toga. Ima, ipak, u ovom uplašenom svetu mnogo razumnih ljudi, a u Crnoj Gori oslobođenih i čestitih, koji znaju da je Đukanovićeva briga za Crnu Goru krvavo opasna i zlokobna – zaključio je Danilović.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here