EPA/ SERGEI BOBILYV / SPUTNIK / KREML
Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin

Iza izjava o potrebi uvođenja sankcija protiv Rusije zbog događaja u Belorusiji mogu se videti istinski ciljevi podrške beloruskoj opoziciji zapadnog establišmenta ─ da maksimalno potkopa strateško partnerstvo i saradnju Minska i Moskve, izjavio je predsednik Odbora za međunarodne odnose ruske Državne dume Leonid Slucki.

Poslanik Evropskog parlamenta iz Poljske Jacek Sariuš-Voljski izjavio je ranije da bi, zbog događaja u Belorusiji, gde od nedelje nakon završetka glasanja na predsedničkim izbora traju protesti, trebalo uvesti sankcije Rusiji, a ne Belorusiji.

– Pozivi evropskog poslanika da se Rusiji uvedu sankcije zbog događaja u Belorusiji na prvi pogled su još jedna manifestacija ‘trgovine rusofobijom’. Međutim, ova izjava javno pokazuje prave ciljeve zapadnog establišmenta u podršku beloruskoj opoziciji: da maksimalno potkopa strateško partnerstvo i saradnju Minska i Moskve, primenivši u Belorusiji ukrajinski scenario – rekao je Slucki novinarima.

On je istakao da u Belorusiju nema nikakvog ruskog mešanja i da ga nikada nije ni bilo.

– Naprotiv, prisutni su pritisak i uplitanje Zapada. Litvanija, Letonija i Poljska su bez ikakvih razgovora sa zvaničnom beloruskom stranom već pripremile svoj plan za ‘rešavanje krize’, koji više liči na ultimatum. Sankcijama prete i preko okeana – izjavio je on.

Poslanik je dodao da je belorusko društvo u stanju da samostalno razume situaciju u zemlji bez ikakvih spoljnih nagoveštaja.

1 COMMENT

  1. Глупи западњаци кад год су хтели некога да заваде са Путином он је са том особом постао још јачи савезник.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here