EPA/ SERGEI BOBILYV / SPUTNIK / KREML
Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin

Iza izjava o potrebi uvođenja sankcija protiv Rusije zbog događaja u Belorusiji mogu se videti istinski ciljevi podrške beloruskoj opoziciji zapadnog establišmenta ─ da maksimalno potkopa strateško partnerstvo i saradnju Minska i Moskve, izjavio je predsednik Odbora za međunarodne odnose ruske Državne dume Leonid Slucki.

Poslanik Evropskog parlamenta iz Poljske Jacek Sariuš-Voljski izjavio je ranije da bi, zbog događaja u Belorusiji, gde od nedelje nakon završetka glasanja na predsedničkim izbora traju protesti, trebalo uvesti sankcije Rusiji, a ne Belorusiji.

– Pozivi evropskog poslanika da se Rusiji uvedu sankcije zbog događaja u Belorusiji na prvi pogled su još jedna manifestacija ‘trgovine rusofobijom’. Međutim, ova izjava javno pokazuje prave ciljeve zapadnog establišmenta u podršku beloruskoj opoziciji: da maksimalno potkopa strateško partnerstvo i saradnju Minska i Moskve, primenivši u Belorusiji ukrajinski scenario – rekao je Slucki novinarima.

On je istakao da u Belorusiju nema nikakvog ruskog mešanja i da ga nikada nije ni bilo.

– Naprotiv, prisutni su pritisak i uplitanje Zapada. Litvanija, Letonija i Poljska su bez ikakvih razgovora sa zvaničnom beloruskom stranom već pripremile svoj plan za ‘rešavanje krize’, koji više liči na ultimatum. Sankcijama prete i preko okeana – izjavio je on.

Poslanik je dodao da je belorusko društvo u stanju da samostalno razume situaciju u zemlji bez ikakvih spoljnih nagoveštaja.

1 KOMENTAR

  1. Глупи западњаци кад год су хтели некога да заваде са Путином он је са том особом постао још јачи савезник.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime