Tanjug

Zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, koji su u sistemu covida-19, njih 5.372, dobiće jednokratnu novčanu nadoknadu u iznosu od po 10.000 dinara, izjavila je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Darija Kisić Tepavčević.

Kisić Tepavčević je za Tanjug istakla da je ministarstvo iniciralo predlog, a da je Vlada Srbije danas usvojila takav zaključak.

Ona je podsetila da zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, više od osam meseci, ulažu maksimalne napore da spreče da virus uđe među korisnike ustanova, ali i da na vreme otkriju infekciju i spreče dalje širenje ukoliko do toga dođe.

Korisnici tih ustanova su, kako kaže, u najvećem riziku za nastanak različitih komplikacija ukoliko do infekcije dođe.

– Upravo kao podrška svim zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite, ministarstvo je iniciralo predlog da se svim zaposlenima u ovim ustanovama isplati jednokratna novčana nadoknada u iznosu od 10.000 dinara, a na sednici Vlade Srbije je usvojen zaključak za takvu vrstu materijalne naknade – rekla je Kisić Tepavčević.

Kako je objasnila, reč je o zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite, koji su finansirani iz budžeta Srbije i koji rade u sistemu covida-19.

– Na ovaj način smo želeli da im uputimo podršku i da im se zahvalimo na trudu koji ulažu i koji će ulagati u narednom vremenskom periodu – podvukla je Kisić Tepavčević.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime