EPA/Neill Hall
Rodžer Federer

Patrik Muratoglu, teniski stručnjak, podelio je utiske o Rodžeru Federeru, koji je u 41. godini odlučio da se penzioniše.

On je istakao da se neko kao takav Švajcarac teško može pojaviti.

– Nema sumnje da je Rodžer najbolji ambasador kojeg je tenis ikada imao. Svi bi boleli da mogu da igraju tenis kao on, ali on je jedinstven, niko to ne može u budućnosti da ponovi – rekao je Muratoglu.

Muratogluova prva sećanja na Federera sežu u 2006. godinu.

– Prvo sećanje koje mi pada na pamet je ceremonija dodele nagrada na Australijan openu 2006, kada se slomio i počeo da plače. Bilo je posebno videti ga kako se izražava. Druga dva sećanja su dva epska finala Vimbldona. Jedno od ta dva je finale protiv Nadala, koje je završeno noću, a drugo je poraz od Novaka Đokovića kada je propustio dve meč lopte. Bez sumnje to su bile dve istorijske partije – istakao je Muratoglu i dodao:

– Kada vidite Rodžera Federera kako igra tenis, prvo što primetite je da ima neverovatan talenat i fluidnost pokreta. Ali onda pomislite… ima drugih tenisera koji se isto tako kreću, ali zašto nisu osvojili Grend slem a Federer jeste 20? Zašto? Jednostavno zato što je ratnik. Uvek se borio za svaki poen kao da je poslednji. Malo je tenisera koji imaju takav mentalitet. Zahvaljujući tome uspeo je da upiše istoriju u ovom sportu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here