Niko neće da proverava Šapićev doktorat

0

Plagijat ili ne, njegov doktorat niko neće da provereva: Aleksandar Šapić
 

Kako je Stefanović rekao za dnevni list "Danas", jedini član komisije je sa Univerziteta Union, dok se ne zna kako će "pronaći još dvoje".

 

"Svako ima svoje razloge zbog kojih mu je neprihvatljivo da se angažuje u toj komisiji, od bolesti, preopterećenosti obavezama, straha od posledica..Postoje predlozi da angažujemo stručnjake sa zvanjem iz šire naučne oblasti menadžmenta, ali nisam siguran da je to ispravno rešenje", kazao je rektor.

 

Stefanović je dodao da je generalni stav Fakulteta organizacionih nauka i Ekonomskog fakulteta u Beogradu, kao i Ekonomskog fakulteta u Novom Sadu da njihovi profesori ne treba da učestvuju u komisiji.

 

"Teško je naći osobu koja je objektivna, samostalna i dovoljno stara da bi se prihvatila tog posla, jer se mlađe kolege plaše da bi im to moglo zatvoriti vrata u budućnosti. Ispada da bismo lakše formirali komisiju da sam unapred rekao kakav stav treba da zauzmu", rekao je on.

 

Prema njegovim rečima, Univerzitet Union neće odustati od rešenja pitanja doktorata.

 

List piše i da je izveštaj Fakulteta organizacionih nauka o doktoratu gradonačelnika Beograda Siniše Malog poslat Veću naučnih oblasti pravno-ekonomskih nauka, ali se to veće o njemu još nije izjasnilo.

 

Kako je kazao rektor Univerziteta u Beogradu Vladimir Bumbaširević, taj izveštaj bi Veće trebalo da razmatra na prvoj narednoj sednici, ali to nije sigurno, jer nije on taj koji utvrđuje dnevni red.

 

Šapić je 2012. odbranio disertaciju "Karakteristične aktivnosti marketing odnosa u funkciji interesa individualnih potrošača", na Fakultetu za poslovno industrijski menadžment Univerziteta Union.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here