Novac koji će Kris Pol zaraditi u naredne tri sezone je za nevericu…

Iskusni plejmejker Kris Pol (34) postao je član Tandera u “blokbaster” trejdu koji se desio tokom noći, a u kom je Hjuston “prigrabio” jednog od najsilovitijih igrača današnjice Rasela Vestbruka, koji je već neko vreme bio nezadovoljan stanjem u svojoj franšizi.

“Okidač” je bio odlazak Pola Džordža u redove Kliperse, zatražio je trejd od Oklahome i bilo je komplikovano naći tim koji može da ga “uklopi” u budžet, a šta tek reći za Krisa Pola koji ima “monstruoznu” platu, ne samo ove sezone, nego i u nadolazećim – zbog čega se neće zadržati dugo kod njih.

Kako prenosi “ESPN”, Oklahoma će odmah proslediti Krisa Pola jedinom timu koji je zainteresovan za njega – Majami Hitu.

Poznato je da Kris Pol ima “preku narav” i da je tokom prošle sezone imao problema u komunikaciji sa Džejmsom Hardenom, pa su američki mediji čak plasirali informaciju da je tamo situacija “na ivici sukoba” – kada je “Brada” poručio čelnicima – “ili on ili ja”.

Pol je probao da “spusti loptu” u javnosti demantujući te glasine, ali ono što se desilo mesec dana kasnije može da posluži i kao potvrda…

Kris Pol će naredne sezone zaraditi 38,5 miliona dolara, potom 41,35, a kada bude imao 37 godina – inkasiraće 44 miliona dolara.

To je ugovor koji Oklahoma nije želela da ima u svom platnom spisku, pošto su ušli u fazu rekonstrukcije pribavivši “pikove” u trejdu sa Hjustonom, kao i sa Klipersima, dok se očekuje da na tržište “izbace” i Stivena Adamsa i da svesno puste narednu sezonu “niz vodu”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here