Niko nije hteo kuću i imanje na poklon!

0

Imanje koje je Stanojković davao na poklon
 

Iako pouzdano znamo da je na hiljade porodica ostalo bez krova nad glavom, pravu zagonetku predstavlja činjenica da nije bilo zainteresovanih za ovu humanu ponudu. Možda tajna leži u tome da nesrećnici nisu čitali novine ili nisu bili u prilici da slušaju vesti, zaokupljeni životnim brigama. No, bilo kako bilo, Slobodan se zaista naljutio.

– Niko se nije javio iako je objavljeno u svim medijima u zemlji i inostranstvu. Iskreno da kažem imo sam i neke neprijatnosti, tako da više nisam zainteresovan za ovako nešto – izjavio je za "Vesti" vidno razočaran Stanojković.

 

Urbano selo

Selo Ristovac je urbanizovano, postoji osmogodišnja škola u susednom selu Žbevac koje se naslanja na Ristovac. Ovo selo je poznato po centralnoj stočnoj pijaci za celu vranjsku opštinu. Postoji ambulanta, veterinarska stanica i odlična autobuska veza sa Vranjem.

On ističe da je ugroženoj porodici iz poplavljenih područja hteo da od srca pokloni jedan hektar zemlje sa kućom od oko 50 kvadrata. Pored kuće i plac sa bunarom, a objekat je priključen na elektro-mrežu.

– Imam i košnice, koje sam takođe hteo da poklonim. Bilo mi je žao ljudi koji su ostali bez igde ičega, teško sam preživljavao one potresne slike koje su stizale preko medija. Nažalost, nije mi jasno da niko nije hteo, a sada posle svega, ponavljam, nisam više zainteresovan ni za kakav poklon – navodi Stanojković.

Navodi da je objavio oglas u želji da udomi jednu normalna porodica, a ne neke prevarante kojih sigurno ima.

– Kuću, plac i pčele trebalo je da dobije porodica koja je spremna da napusti grad i dođe na selo da živi. To je velika površina obradivog zemljišta, a poželjno je i da domaćin voli pčelarstvo. Za sebe imam još jednu vikendicu u selu Lukovo, imam sve uslove za pristojan život, ali to je šta je.. Nisam trebalo da se eksponiram u javnosti jer, ponavljam, bilo je i nekih neprijatnosti na koje nisam navikao. Zato me više ne zovite – kategoričan je Slobodan Stanojković.

Konkurs je trebalo da traje do 15. juna, ali Stanojković je izjavio na kraju da je sa 10. junom završen – neuspešno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here