Nikola, čudo od deteta, nije zaboravljen

0
Lična arhiva
Šalju pozdrave: Nikola Jović sa majkom Danijelom

Prilog od 200 dolara, koje je Rajko iz Sidneja namenio mladom Nikoli Joviću (16) iz Kosovske Mitrovice, našem slepom i talentovanom štićeniku, stigao je protekle sedmice na njegov kućni prag, prijatno ga obradovavši, kao i njegovu porodicu koja ne napušta svoje vekovno ognjište.

– Pre svega jedno veliko i od srca hvala tom dobričini koji je mislio na našeg Nikolu. Želimo mu dobro zdravlje i sreću. Hvala Bogu, dobro smo. Nikola uči i nastavlja da niže muzičke uspehe, na šta smo posebno ponosni. Treća je godina srednje škole i ređa sve same petice. Od ovog dara obezbedićemo ono što mu je najpotrebnije za uspešan nastavak školovanja – poručili su Jovići.

Podsećanja radi, Nikoli su kao devetomesečnoj bebi amputirana oba oka zbog malignog tumora. Tada je gotovo iz meseca u mesec stizala pomoć dobročinitelja sa dalekog kontinenta i to svaki put u obliku novčanog dara, jer je osnovnu školu za slepu i slabovidu decu morao da pohađa u Beogradu, zbog čega je njegova porodica dugo živela na relaciji Kosovska Mitrovica – Beograd i često bila razdvojena. Izuzetka nema ni danas, jer ne prođe mnogo vremena a da se neko od dobrotvora ne seti Nikole i nagradi njegov trud i volju da u svemu bude što ravnopravniji sa vršnjacima.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Izvor:
K.Nedeljković

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here