Printscreen: Twitter/@nuggets
Nikola Jokić

Nikola Jokić obično u NBA ligi retko ima probleme. Desi se ponekad da mu glavobolju zadaju sudije ili pojedini rivali, nešto češće – kada mu klupske kolege odigraju ispod očekivanja, ali sada se prvi put susreo i sa optužbom za “etno-nacionalizam”.

Šta god taj pojam, zapravo, značio – baš njega je jedan ljubitelj košarke iskoristio da, putem Tvitera, uputi žalbu NBA ligi na činjenicu da se Nikola Jokić, tokom “večeri srpske baštine” u Klivlendu – fotografisao sa mnogim našim iseljenicima koji su došli na meč između Kavalirsa i Denver Nagetsa.

Kako su brojni Srbi tom prilikom podigli tri prsta, a u pozadini se, među standardnim trobojkama, našla i jedna sa natpisom “Republika Srpska”, korisnik Tvitera pod nadimkom Piri-Beg Reis je NBA ligi, ali i Jokićevom klubu, poručio sledeće:

“Da li to Denver Nagetsi ohrabruju srpski etno-nacionalizam? Isti onaj koji je počinio genocid svuda po Bosni, Kosovu i Hrvatskoj. NBA ligo, da li ti ovo dozvoljavaš na svojim događajima?”, pitao se on.

Nekome je, očigledno, zasmetalo što je Jokić sa sunarodnicima pozirao za zajedničku fotografiju u Klivlendu, gde je ispred svih njih stajao natpis “Ne damo svetinje”, u znak podrške narodu koji se u Crnoj Gori ne miri sa novim, spornim Zakonom o veroispovesti. To je, dan ranije, javno uradio i Novak Đoković, poslavši poruku podrške bratskom narodu.

3 COMMENTS

  1. Коме год да је засметало, треба да зна да (ако је потребно објашњавати), да НАЦИОНАЛИЗАМ није негативна реч, чињење или био шта повезано са ШОВИНИЗМОМ, или мржњом према другом народу!!! ТУЂЕ ПОШТУЈ, А СВОЈИМ СЕ ДИЧИ!!!

  2. Da ima imalo pameti ne bi optuživao za “…genocid svuda po Bosni, Kosovu i Hrvatskoj.”
    Samo mentalni degenerici i bolesni mrzitelji ne razlikuju nacionalizam (npr. kod Francuza) i šovinizam (npr. kod Bošnjaka, Hrvata, šiptara)
    Ali zna on ko su Srbi, možda i on ima ikonu na tavanu, samo ne smije da prizna! Samo za dobrim konjem se prašina diže, kaže (opet) srpska narodna mudrost.

  3. Srbi su pripadnici Srbskog Naroda gde god bili! Nacoinalisti su oni sto se nazivaju po brdima i potocima Pa kad im nestane drzave nestaju i te nacije! Nikola pripada Srbskom Narodu ! Odrodi koji se odrodise i nazvase se po nekom potoku ili brdu su sami po sebi losi! Bog im dao pameti!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here