Nikola Jovanović pušten iz pritvora: Gde je potrošen novac namenjen za kišnu kanalizaciju?

n1, Vestionline
0
mc.rs

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je da SzS zahteva hitne ostavke gradonačelnika Zorana Radojičića i njegovog zamenika Gorana Vesića, zbog “kolapsa Beograda usled padavina”.

– Radojičić i Vesić noćas nisu naredili stalno zasedanje Štaba za vanredne situacije, niti preduzeli ijednu vanrednu meru za otklanjanje kolapsa u koji je prestonica upala tokom jučerašnjeg dana – naveo je Jovanović.

Jovanović je istakao da je Radojičić u časovima u kojima su Zemun, Novi Beograd, Palilula i mnogi drugi delovi grada bili bukvalno potopljeni, Beograđane udostojio samo jednim saopštenjem, u kojem je naveo da bi oni “trebalo da zatvore prozore”.

– Pitamo Radojičića i Vesića – gde je potrošeno čak 314 miliona dinara koji su u 2018. godini bili opredeljeni za održavanje kišne kanalizacije? Kako je moguće da ona ne radi, odnosno da nije osposobljena čak ni sedam dana od prvih većih padavina u prestonici? Da li je moguće da je jedina mera koju je vlast donela savet građanima “da zatvore prozore” – upitao je Jovanović.

Jovanović je podsetio da je Vesić u četvrtak rekao da “takva kiša pada jednom u 100 godina i da grad dobro funkcioniše u takvim uslovima”.

Jovanović pušten iz pritvora

Narodna stranka saopštila je da je policija jutros privela potpredsednika te stranke i šefa odborničke grupe SzS u Skupštini Beograda Nikolu Jovanovića, kako bi dao izjavu povodom optužbe odbornika SNS u Pančevu Ivana Tešića zbog navodnog incidenta.

Jovanović se nakon toga oglasio na Tviteru i zahvalio “na brizi i solidarnosti”.

– Doživeo sam jutros klasični pokušaj zastrašivanja, ali ko me imalo poznaje zna da će me to samo dodatno motivisati. Do pobede! – dodao je.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here