Foto: Split/Ivica Cavka
Nikola Jović

Srpski košarkaš Nikola Jović izabran je od strane Majamija kao 27. pik na ovogodišnjem NBA draftu!

As Mege je tako postao četvrti Srbin koji će nastupati za Majami, nakon što su za Vrelinu svojevremeno igrali Miloš Babić, Predrag Danilović i Nemanja Bjelica.

– Ovo je za mene bio san, a snovi se sada ostvaruju. Zaista sam srećan što sam ovde. Hvala Majamiju koji me je draftovao – poručio je Jović.

Jović je član Mege od 2018. godine i igrao je za juniorsku selekciju na početku, dok je u sezoni iza nas beležio 11,4 poena po meču u ABA ligi. Debitovao je za reprezentaciju Srbije tokom obvih kvalifikacija, a zanimljivo je da su se američki mediji posle drafta bavili pozicijom broj 27 i šta je ona kroz istoriju donosila.

Tako u svojim izveštajima pišu da je u prošloj sezoni bilo pet igrača koji su izabrani kao 27. na draftu i da su svi u proseku beležili preko 10 poena. Na toj listi su bili Paskal Siakam, Kajl Kuzma, Rudi Gober, Bogdan Bogdanović i Robert Vilijams.
Kada već pominjemo Bogdanovića, dodaćemo i to da su uz njega i Jovića u prvom krugu drafta izabrani još i Nikola Milutinov, Nemanja Nedović i Aleksej Pokuševski.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here